Pape: Tilfreds med kritikken

K-leder og tidligere borgmester i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen, hæfter sig ved, at Statsforvaltningen ikke finder Viborg-sponsorat ulovligt. Politisk kommentator mener, kritikken rammer Pape hårdt.

Pape_formand.jpg

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er tilfreds med, at Statsforvaltningen ikke finder grundlag for at kalde Viborg Kommunes sponsorater af byens fodboldklub, Viborg FF, for ulovlig.

Ikke egentlig lovbrud

Statsforvaltningen kritiserer ganske vist kommunen for ikke at have undersøgt tilstrækkeligt, om prisen for sponsoraterne flugtede med kontrakter af den størrelsesorden, men ser sig ikke i stand til at vurdere, om der er tale om et egentligt lovbrud.

- Jeg er tilfreds med, at Statsforvaltningen heller ikke mener, at Viborg Kommunes beslutning om at købe markedsføring af Viborg FF tilbage i 2010 var ulovlig, skriver Søren Pape Poulsen i en mail til Ritzau.

Hård kritik på værst tænkelig tidsupunkt

Kritikken rammer den ny partiformand på et særdeles dårligt tidspunkt, mener politisk kommentator, Hans Engell, der selv har en fortid som leder af De Konservative.

- Det er en kæmpe næse til Søren Pape på det værst tænkelige tidspunkt. Han står med meningsmålinger, som ligger under valgresultatet, der var partiets ringeste i 100 år. Så Pape kan kun håbe på, at sagen nu er afsluttet, og at der ikke kommer sanktioner, siger Hans Engell.