Pape overdrager borgmesterkæden

Det var en vemodig Søren Pape, der i dag var tilbage på Viborg Rådhus for at videregive borgmesterembedet.

Pape_tager_afsked.jpg

Selvom den afgående borgmester havde plads til smil, var han tydeligt berørt, da han i dag skulle overlevere Viborgs borgmesterkæde til partifællen Torsten Nielsen.

- Den her dag har jeg ikke lige glædet mig til. Selvom jeg er helt vildt glad for det, der venter, så er det en svær dag.

Sådan lød det fra den Søren Pape, da han i morges var på vej ind på Viborg Kommune for at sige farvel til sine medarbejdere.

Afsked med god samvittighed

Søren Pape og Viborg Kommune har den seneste tid været i mediernes søgelys i flere forskellige uheldige sager. Dels er der udbuddet af rengøringen i kommunens skoler. Dels er der sagen om navnet på Viborg stadion.

Begge sager er endnu uafsluttede. Alligevel forlader Søren Pape borgmesterembedet med god samvittighed.

- Jeg forlader en kommune i rigtig god form, hvor økonomien er i orden. Der er styr på tingene, og der er lagt rigtig mange spor ud for fremtiden, så jeg har det godt i maven, lød det fra den afgående borgmester, der altså nu tørner ud som ny politiske leder for de Konservative.

Det er knap fem år siden, Søren Pape tiltrådte som borgmester i domkirkebyen.

Tæt på tårer

Selvom han ikke var meget for det, var det en tydeligt berørt Søren Pape, der takkede medarbejderne på Viborg Kommune for nogle gode år.

- Det er bare alt for godt tv, hvis jeg begynder at stå og tude, så derfor skal i stoppe med at klappe og så tage noget kaffe, sagde Søren Pape med henblik på kameraholdet fra TV MIDTVEST, da han rundede sin afskedstale af.

Se meget mere om Søren Papes afsked i Viborg i vores nyhedsudsendelse kl. 19:30.