Pape langer ud efter Løkke: Det hele røg ned i kloakken

Pape: Lars Løkke Rasmussen begik en stor fejl, da han under valgkampen kaldte SV-regering en førsteprioritet.

Søren Pape
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, langer ud efter Lars Løkke Rasmussen (V) i et interview til Berlingske.

Ifølge den tidligere justitsminister, var det et "stort svigt" af den daværende statsminister, da han under valgkampen lancerede en SV-regering som en mulighed og senere som Venstres førsteprioritet.

- Det er et svigt, når man dagen før valget siger, at nu har jeg ikke længere det borgerlige Danmark som førsteprioritet. Farvel til det.

- Farvel til mine regeringspartnere. Farvel til VK-samarbejdet. Det hele røg ned i kloakken, siger Søren Pape Poulsen til avisen.

Som Venstreformanden har ageret, mener Søren Pape Poulsen, at det borgerlige Danmark reelt ikke har en statsministerkandidat på nuværende tidspunkt.

Der har ellers været ganske stille fra De Konservative siden valget.

Ikke meget er blevet sagt om, hvad partiet mente om Lars Løkke Rasmussens udmeldinger om en SV-regering op til valget.

Ifølge Søren Pape Poulsen havde han gået stille med dørene, fordi han forventede, at Venstre på sit sommergruppemøde i sidste uge ville påtage sig rollen som leder af oppositionen.

I stedet slog Venstres formand fast, at en SV-regering fortsat er noget, partiet ser som en mulighed.

Derfor har Søren Pape Poulsen nu valgt at gå ud med sin kritik, fortæller han.

En kritik, der også går på Løkkes udelukkelse af et samarbejde med Nye Borgerlige.

- Jeg synes, det er meget forkert. Jeg er enig, når det kommer til Stram Kurs. Og man skal huske, at de jo også selv sagde, at de ikke tilhørte nogen blok. Men Nye Borgerlige. Ja, de har haft nogle skarpe synspunkter.

- Men det må man kunne forhandle om. Det her med, at deres mandater ikke tæller med, det forstår jeg slet ikke noget som helst af, siger Søren Pape Poulsen.

2:56
Mens Mette Frederiksen i juni fandt ud af, hvem der skal sidde bag skrivebordene i landets fineste kontorer, gjorde Søren Pape Poulsen status over to-et-halvt år som justitsminister - og forbereder sig på sine nye rolle på Christiansborg.