Pape kræver klar besked om Porsche-banden: Man skal ikke true vores politi

Flere utrygge skibonitter har kontaktet justitsministeren, der nu har bedt Midt- og Vestjyllands Politi om en redegørelse.

- Jeg vil betegne det, jeg hører, som fuldstændig rystende, siger Søren Pape Poulsen til TV MIDTVEST.
- Jeg vil betegne det, jeg hører, som fuldstændig rystende, siger Søren Pape Poulsen til TV MIDTVEST.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) har selv fået flere henvendelser fra bekymrede skibonitter om en gruppe unge mennesker, der skaber frygt i byen.

Det fortæller han til TV MIDTVEST.

Og efter pressens omtale af en ny episode med en af gruppens medlemmer har han bedt Midt- og Vestjyllands Politi om en redegørelse.

- Vi kan ikke have nogle kriminelle, der lige så stille fylder mere og mere i samfundet, og vi kan ikke have folk, der truer vores politi. Jeg har selv fået en del henvendelser fra bekymrede Skive-borgere, der har sagt, at det her er noget, de har observeret gennem nogen tid, og at de er utrygge ved det, siger Søren Pape Poulsen.

Gruppen, der tæller omkring 15 unge mennesker, går lokalt under navnet Porsche-banden, fordi de kører i meget dyre biler og gerne viser, at de tilsyneladende har mange penge.

Den konkrete episode, der har fået ministeren til at gå ind i sagen, udspillede sig mandag aften. En patrulje standsede en ung mand, der kørte i en Porsche Cayenne i Skive midtby. Den unge mand var så utilfreds med at blive standset, at han ringede efter fire af sine venner, og det endte med, at betjentene forlod stedet. Ifølge Skive Folkeblad drejede det sig om en gruppe unge med indvandrerbaggrund.

To af de unge mennesker er senere blevet sigtet for trusler mod politiet.

Nul tolerance fra politiet 

- Hvordan vil du betegne det, du hører?

- Det vil jeg betegne som fuldstændig rystende. Vi skal ikke have nogen, der truer politiet. Og så hører jeg jo, at de siges at stå bag en række kriminelle forhold og styrer narkohandel og så videre. Det er det, jeg nu spørger til, for det kan jeg jo ikke bare sige, at det er sådan det er. Det skal jeg selvfølgelig have en udtalelse fra politiet omkring.

- Men jeg vil bare sige, at jeg er meget glad for, at jeg kan forstå på politiet, at man nu kører nul tolerance over for de her typer, for helt almindelige borgere skal kunne gå trygt på gaden. De her typer skal ikke gå og gøre folk utrygge.

- Men skal du ikke have tillid til, at Midt- og Vestjyllands Politi selv kan løse det her ved grundig efterforskning og politiarbejde?

- Det har jeg sandelig også tillid til. Det er ikke manglende tillid til politiet, men når sådan noget her sker, spørger jeg selvfølgelig politiet, hvad er op og ned.

Justitsministeren siger, at han også vil bruge sagen om Porsche-banden til at undersøge, om det lokale politi har ressourcer nok til at klare opgaven.

- Vi uddanner jo flere betjente i de her år, og det er også vigtigt for mig, at vi får fordelt ressourcerne på den bedst mulige måde, siger han.

2:42
En gruppe unge med indvandrerbaggrund har gennem længere tid skabt utryghed i Skive med trusler mod tilfældigt forbipasserende og vanvidskørsel i dyre biler