Pape føler sig citeret i Løkkes åbningstale

I åbningstalen løftede Løkke sløret for, at han vil indføre nyt boligskattestop. Det glæder De Konservative.

Søren Pape Poulsen
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Boligejernes vilkår er i den grad kommet i fokus, og det er glædeligt, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter åbningstalen i Folketinget tirsdag.
    
- Jeg følte mig næsten citeret nogle gange. Der var et par sætninger, hvor jeg tænkte "hold da op". Det er jeg selvfølgelig glad for, siger Pape.
    
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde i sin åbningstale, at regeringen vil skabe et nyt boligskattestop.
    
Boligejerne står i dag over for store stigninger i grundskylden. Derfor vil statsministeren aflyse de stigninger, som ligger efter 2020, lød det under talen.
    
Men selv om De Konservative er imødekommet langt hen ad vejen på deres absolutte mærkesag, ligger djævlen som bekendt i detaljen, lyder det fra Pape.
    
- Det, der efterlader et stort spørgsmål, er, at det er fra 2021.
    
- Fordi der kommer en 2025-plan, og at man fra 2021 har nogle planer, gør det ikke trygt for boligejerne fra 2017-21. Det kommer vi til at adressere i de planer, siger Søren Pape Poulsen.
    
Det samlede udspil fra regeringen bliver præsenteret onsdag sammen med det længe ventede nye system til ejendomsvurderinger.
    
Ifølge statsministeren er det den sidste brik, der mangler i forhandlingerne om dansk økonomi det næste årti, som er det, 2025-forhandlingerne skal adressere.
    
Ifølge regeringens planer skal de nye regler for boligskat træde i kraft, når den politiske aftale om beskatning udløber i 2020.
    
- Ingen nuværende boligejere vil komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler. Og mange vil komme til at betale mindre, siger Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen.
    
Det kunne lyde, som om han er klar til at frede de nuværende boligejere, men at de nye skal komme ind på andre beskatningsmæssige vilkår.
    
Den udlægning erklærer Søren Pape Poulsen sig enig i.
    
- Sådan lyder det, det bliver spændende at se, når forslaget bliver lagt endeligt frem. Det, vi har hørt nu, er nogle overordnede synspunkter, siger De Konservatives leder.
    
/ritzau/