Pape er uenig i Eva Kjers udlægning af krisemøde

De Konservative og eksminister Eva Kjer Hansen (V) bliver næppe bedste venner i den nærmeste fremtid.

Til Politiken har den nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) udtalt, at hun sad med til forhandlingerne sidste uge på Marienborg, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøgte at løse krisen i blå blok.
    
Men den udlægning er De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ikke enig i.
    
- Der skete mange ting på Marienborg. De forhandlinger, der var, foregik med statsministeren for bordenden, og det var det, der var vigtigt for os.
    
- Hvis en afgået minister har brug for at sige det, som hun har sagt, så er det helt fint med mig. Det bærer vi over med, siger Pape.
    
For den konservative leder var det et krav, at Eva Kjer Hansen ikke skulle sidde med til forhandlingerne om en grøn tillægsaftale til landbrugspakken, som kostede hende jobbet.
    
De Konservative væltede Eva Kjer Hansen som minister, fordi partiet var utilfreds med hendes regnemetoder i landbrugspakken.
    
Inden Løkke forsøgte at redde ministeren og lave en tillægsaftale, havde De Konservative gjort det klart, at de ville udvandre, hvis Eva Kjer Hansen deltog.
    
Spørgsmål: Så det er forkert, det hun siger?
    
- Hun tolker det på en anden måde, end vi gør. Og fred være med det, siger Pape.
    
Spørgsmål: Så de forhandlinger, der var, var mellem jer og statsministeren?
    
- Vi sagde, at vi kan ikke have en minister siddende for bordenden, som vi ikke har tillid til. Det var statsministeren, der sad for bordenden. Hun må sige, hvad hun vil, siger Pape.
    
Spørgsmål: Så Eva Kjer Hansens indtryk af, at hun var med til forhandlingerne, er forkert?
    
- Det er fint nok, at hun har brug for at sige det, lyder det fra Pape.
    
Krisemødet på Marienborg fandt sted torsdag og fredag i sidste uge.
    
Tirsdag i sidste uge havde De Konservative meddelt, at partiet ikke længere havde tillid til Eva Kjer Hansen som minister. I lørdags valgte hun at trække sig som minister.
    
/ritzau/