Pape: Det hårdeste år i mit liv

Formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, har i dag ét års jubilæum som manden i spidsen.

SoerenPape_0.jpg

I dag er det præcis ét år siden, Søren Pape Poulsen overtog ledelsen af Det Konservative Folkeparti. Den nye tilværelse som national frontmand har været en tilvænning for den tidligere Viborg-borgmester.

- Jeg tror, det har været det hårdeste år i mit liv. Jeg var rigtigt glad for at være borgmester, så jeg var meget i tvivl, om jeg skulle tage skridtet, siger Søren Pape Poulsen.

Erkender fejl i valgkamp

Søren Pape Poulsen erkender, at der har været meget at lære i den første periode som konservativ formand.

Ved Folketingsvalget i juni gik partiet tilbage og er nu Folketingets mindste parti med kun seks mandater.

- Det var ikke alt, vi lavede i valgkampen, det var lige klogt eller lige godt. Men det må vi jo så lære af. Virkeligheden har bare været, at det er svært at sætte en kurs på bare et år, siger Søren Pape Poulsen.

Politisk redaktør: Famlende start

Ifølge Anders Langballe, politisk redaktør på TV2, mener, at han først nu er ved at sætte sig i formandsstolen for alvor efter en famlende start.

- Da han mødte pressen på Christiansborg, gik det op for ham, at det var noget helt andet end det, han var vant til hjemme fra Viborg. Det tror jeg, gjorde ham usikker, siger Anders Langballe.

På trods af den slingrende start, ser fremtidsudsigterne måske lysere ud.

- Der er grundlag for at bygge noget nyt op med den unge gruppe, partiet har på Christiansborg. Der er en pionérånd og en kampgejst i partiet, som jeg ikke mindes at have set i de sidste 10-15 år, mener Anders Langballe.

 

Herunder kan du se indslaget om Søren Papes første år som formand samt interviewet med Anders Langballe:

4:34
Den tidligere Viborg-borgmester gør status over sit første år som konservative leder.