Pape: Ærgerligt det skulle komme så vidt

Søren Pape Poulsen kommenterer for første gang, at Eva Kjer Hansen nu har trukket sig som minister.

For første gang siden Eva Kjer Hansen (V) i formiddag trak sig som miljø- og fødevareminister, kommenterer den konservative formand, Søren Pape Poulsen, nu situationen til TV MIDTVEST. Han er godt tilfreds med, at sagen ikke endte med den afstemning om et mistillidsvotum, som der var lagt op til. Alligevel vækker dagens nyhed ikke glæde hos Søren Pape Poulsen.

- For mig har det ikke noget med glæde at gøre. Jeg er ærgerlig over sagen, men jeg er tilfreds med, at hun har valgt at trække sig, for det er det eneste rimelige i den her sag, siger Søren Pape Poulsen til TV MIDTVEST.

Jeg er tilfreds med, at hun har valgt at trække sig, for det er det eneste rimelige.

Sagen om mistillid til Eva Kjer Hansen har for alvor sat den tidligere Viborg-borgmester på det politiske landkort. Alligevel ser han ikke forløbet som sit landspolitiske svendestykke.

- Nej, det håber jeg da ikke. Jeg synes, mit landspolitiske svendestykke var ved finansloven, hvor vi fik gjort noget ved boligskatten. Det her er selvfølgelig en forhandling, hvor det drejer sig om at stå fast på nogle principper og stå fast på den ordentlighed, der skal være. Folketinget skal have et retvisende billede af det, vi stemmer om. Når det ikke er i orden, så er det klart, at det får konsekvenser, hvis man ikke vil indrømme det. Sådan er det, siger Søren Pape Poulsen.

"Sådan spiller klaveret ikke"

Det noget turbulente forløb, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V indkaldte de borgerlige ledere til forhandlingsmøder, kommer ifølge Søren Pape Poulsen ikke til at få konsekvenser for partiets muligheder for indflydelse i fremtiden.

- Jeg tror på, at vi nok skal finde ud af at føre borgerlig politik. Selvfølgelig har vi nogle hårde diskussioner, men vi er voksne mennesker, der diskuterer tingene. Nogle gange er man uenige, og nogle gange er man meget uenige. Men vi er også enige om, at der venter nogle kæmpe udfordringer med flygtningekrisen, skatteforhandlinger og en masse andet allerede her i foråret. Det finder vi selvfølgelig ud af. Men det er ikke sådan, at Det Konservative Folkeparti spørger: "Hvor højt?" når Venstre siger: "Hop." Sådan spiller klaveret ikke. Vi er et selvstændigt parti, og hvis tingene ikke er efter bogen, som de skal være på Christiansborg, så får det nogle konsekvenser. Det har det desværre ikke fået i denne her sag, siger Søren Pape Poulsen til TV MIDTVEST.

Det er ikke sådan, at Det Konservative Folkeparti spørger: "Hvor højt?" når Venstre siger: "Hop."

Skal ikke skygge for politikken

En af de sager, hvor Søren Pape Poulsens parti ønsker indflydelse, er på topskatten. Heller ikke her mener formanden, at partiet står svagere fremover.

- Det kan jeg ikke se, at det skulle ændre på. Vi har nogle mærkesager med topskat og boligskat, Liberal Alliance har også noget med topskatten, Dansk Folkeparti har noget på velfærdsområdet. Sådan har vi jo alle sammen noget, der er vigtigt. Der må vi jo sætte os ned og finde ud af det. Det er jeg også sikker på, at vi kan. Det her skal jo ikke skygge for politikken. Det nytter ikke noget, at bare fordi vi er 90 mandater, så kan vi acceptere hvad som helst. Når nogle ting ikke er i orden og ikke er fremlagt retvisende for Folketinget, så er det klart, at så må man sige stop. Det laver 90 mandater ikke om på, siger Søren Pape Poulsen.

Selvom de konservative endte med at få Eva Kjer Hansen til at forlade sin post, er Søren Pape Poulsen alligevel ked af, at det skulle komme så vidt.

Jeg ærgrer mig da over, at det ikke lykkedes at få det her løst, inden sagen eskalerede så voldsomt.

- Jeg ærgrer mig da over, at det ikke lykkedes os at få det her løst, inden sagen eskalerede så voldsomt. Det kom desværre ikke til at ske, nu står vi her, nu skal vi videre. Vi har et helt land, der skal regeres og fungere, og det har vi alle sammen et ansvar for, siger Søren Pape Poulsen.

Her kan du se hele interviewet med den konservative formand, Søren Pape Poulsen: