Pædagogstrejke: Trækker fyringer tilbage

Et flertal uden om borgmesteren vil reducere antallet af fyringer i daginstitutionerne i Thisted kommune.

031214Paedagogmoede.jpg

Et flertal bestående af Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vil bruge 7,3 millioner på at begrænse antallet af fyringer i Thisteds daginstitutiner. Det sagde repræsentanter for de tre partier fredag eftermiddag på et møde for de strejkende pædagoger og pædagogmedhjælpere.

De ansatte i alle kommunale daginstitutioner har strejket siden torsdag morgen i protest mod, at kommunen har varslet 32 afskedigelser. Det tal bliver nu bragt ned:

- Vi har fundet 7,3 millioner, og det kan nedbringe antallet med 18-19 ansatte, siger Enhedslistens byrådsmedlem Jens Otto Madsen.

Borgmester og udvalgsformand udenfor

Flertallet isolerer de to centrale politikere, borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Venstre) og formand for Børne- og familieudvalget Poul Hvass Hansen (Konservative), hvis partier ikke er med i aftalen. Poul Hvass Hansen er meget skeptisk og sammenligner flertallets manøvre med at tisse i bukserne for at holde varmen:

- Problemerne kommer igen næste år, siger han.

De 7,3 millioner er dels penge fra børne- og familieudvalgets egen konto, dels penge der er tilført Thisted kommune under finanslovsforhandlingerne. Selvom beløbet kan redde en del af de fyringstruede pædagoger, blev politikerne ikke mødt med jubel, da de fremlagde den nye aftale på pædagogernes stormøde. Det fortæller TV MIDTVEST's reporter på stedet.

Byrådsmedlem Jens Otto Madsen fra Enhedslisten supplerer:

- Vi forstår godt, at de gerne ville redde alle pædagogerne, men vi har et faldende børnetal, og derfor kan vi ikke redde dem alle, siger han