Pædagogreform vækker blandede følelser

Den nye reform bliver taget imod med blandede følelser af de pædagogstuderende i Holstebro.

Pædagoger skal være endnu dygtigere i fremtiden. Samtlige partier i Folketinget er blevet enige om en ny opbygning af pædagoguddannelsen. Aftalen betyder blandt andet bedre praktik, skærpede krav og mulighed for specialisering.

De pædagogstuderende på VIA i Holstebro kan både se fordele og ulemper ved den nye reform. De skærpede krav falder i god jord.

- Det er okay med større krav, for mange af dem, der starter på uddannelsen, springer fra igen. Det er måske meget godt, at de bliver sorteret fra, inden de starter. Så har dem, der virkelig ønsker at blive pædagog en bedre chance for det, siger Heidi Østergaard fra 4. semester.

Claus Christiansen, der går på 6. semester, håber at de skærpede krav kan give et bedre syn på pædagoguddannelsen.

- Der bliver set lidt ned på uddannelsen i øjeblikket. Man kan håbe, det giver os et bedre ry, for det er som om folk tænker, at pædagoger bare sidder og drikker kaffe. Men vi synes, at vi kan mere. Derfor synes jeg, det er fedt, hvis der kommer større krav, siger han.

Tidligere specialisering vækker bekymring

Med den nye reform skal pædagogstuderende igennem et års grundforløb, hvorefter de kan vælge at blive specialiseret inden for dagtilbudspædagogik, skole- og fritidspædagogik eller social- og specialpædagogik. Den tidligere specialisering er de studerende i Holstebro dog ikke lige så begejstrede for.

- Jeg synes faktisk, at det er meget rart, at man først skal vælge specialisering senere i forløbet. Jeg var selv lidt i tvivl om, hvad jeg ville, så jeg var glad for både at få prøvet det almene og specielle, siger Claus Christiansen.

- Når specialisering ligger tidligere i uddannelsen, kan jeg være lidt bekymret for, at for mange kun kan søge arbejde inden for ét område med den kompetence, de kommer ud med. Som det er nu, kommer vi ud med en bredere viden og kan søge på flere forskellige områder, siger Heidi Østergaard.

Den nye pædagoguddannelse begynder med optag fra sommeren 2014 og vil fortsat tage tre og et halvt år.