Pædagog sigtet for sexmisbrug

En kvindelig pædagog fra det specialiserede døgntilbud Højskolebakken i Skals er sigtet for at have misbrugt en af stedets beboere seksuelt.

hojskolebakken.jpg

En 33-årig pædagog på døgninstitutionen Højskolebakken er sigtet for at have haft et seksuelt forhold til en 22-årig beboer. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad i dag.

I følge avisen har den 22-årige en diagnose inden for autismespektret. Beboeren har en behandlingsdom, som han afsoner på Højskolebakken i Skals. Her har den 33-årige kvindelige pædagog angiveligt haft et seksuelt forhold til ham.

- Vi er igang med at efterforske sagen, bekræfter politikommissær Henrik Grove fra lokalpolitiet i Viborg til TV MIDTVEST. Han oplyser, at kvinden blev sigtet allerede 15. april, men sagen er altså først kommet frem i offentligheden nu.

- Det er tragisk, og det er en halvsyg ung mand, der er forurettet, uddyber han.

Områdeleder i Region Midt Lars Aarup Jensen fortæller til Viborg Stifts Folkeblad, at pædagogen er fritaget for tjeneste, imens politiet i Viborg efterforsker sagen.

Det var faren til den 22-årige, der tog kontakt til ledelsen om sagen, og i følge ham er den 22-årige meget påvirket af sagen og frygter for sin situation. Han er nu flyttet til en retspsykiatrisk afdeling.

Det er uvist, hvordan pædagogen forholder sig til sigtelsen.