Pædagog er sikker: 18 børnehavebørn mødte en ulv

To pædagoger var på udflugt med 18 børn. Den ene, Amanda Malherbes, er sikker på, de mødte en ulv.

Forleden var 18 børnehavebørn og to pædagoger fra Resen ved Struer på udflugt. De skulle fange haletudser. Men da de krydsede en mark fik pædagogmedhjælper Amanda Malherbes øje på en ulv. Det er hun sikker på.

- Jeg har set, hvad jeg har set. Jeg har selv hund, har set hunde og ved også, at der er nogen i byen, der har hunde, der ligner ulve, men det her var slet ikke det samme. Det kan man også se i måden, den opfører sig på. Jeg er slet ikke i tvivl. Slet ikke, siger hun.

quoteJeg er slet ikke i tvivl. Slet ikke.

Amanda Malherbes

- Det var ikke en nervøs ulv, der stak af lige så snart, den så os. Tværtimod. Den holdt øje med os og vidste godt, hvor vi var, og vidste også godt, at vi vidste, at den var dér, fortsætter hun.

Borgmester: Folketinget skal finde en løsning

På rådhuset i Struer mener borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), at børnehavens oplevelse bør få politikerne på Christiansborg til at vågne op.

- Vores folketingspolitikere skal til at have fundet deres ben i forhold til, hvordan det er, vi håndterer det fænomen, at vi jo faktisk har ulve i Danmark, mener han.

Pædagog: Vi skal vænne os til den nye nabo

Trods det, at hun er sikker på at have set en ulv, skal børnehaven stadigvæk på udflugt. 

- Selvfølgelig skal de (børnene, red.) ned og se haletudserne på et andet tidspunkt. Jeg tror måske bare, vi skal vænne os til, at vi har fået en anden nabo herude. Selvfølgelig holder vi mere øje, for nu ved vi jo godt, der er noget at holde øje med, afslutter Amanda Malherbes.

Bestyrelsen i Resen Friskole & Naturbørnehave har skrevet om episoden til forældrene. Men indtil videre er der ikke lavet nogle ændringer i forhold til måden, de tager på tur i skoven.