Påskevarmen lokker folk på camping

Det varme påskevejr har givet campingbranchen en fremragende start på sæsonen. Påskevejret betyder nemlig meget for, hvordan sommerens campingsæson bliver.

Indehaver af Thorsminde Camping Gerda Johansen glæder sig over det varme påskevejr. Det betyder nemlig, at folk strømmer til hendes campingplads.
Indehaver af Thorsminde Camping Gerda Johansen glæder sig over det varme påskevejr. Det betyder nemlig, at folk strømmer til hendes campingplads.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

2019 tegner til at blive et godt år for campingbranchen. Påskevejret betyder nemlig traditionelt meget for, hvordan sommerens campingsæson bliver, og allerede nu strømmer bookingerne ind på de midt- og vestjyske campingpladser.

- Der har været mennesker lige fra første dag. De kunne slet ikke vente til, vi åbnede. Allerede to dage før vi åbnede ankom de første campister, fortæller Gerda Johansen, der er indehaver af Thorsminde Camping.

Det samme billede gør sig gældende på Søndervig Camping. Her arbejder formanden for de midt- og vestjyske campingpladser, og han er med sine 18 års erfaring ikke i tvivl om, at påskevejret betyder noget for hele sæsonen.

- Sådan én påske her smitter af på den resterende sæson. Det er generelt for branchen, at en god påske giver flere bookinger i sommerferien, fortæller Robert Kroning, der er kredsformand hos DK-Camp i Midt- og Vestjylland. 

Derfor er der også god grund til at holde humøret højt på vegne af den kommende sommer, hvis man er indehaver af en campingplads. 

- Som vi jyder siger, så er godt begyndt halvt fuldendt. Jeg tror på, at sommeren sidste år, får folk til at blive i Danmark. Er der noget skønnere end den danske sommer? Jeg tror, det bliver en god sommer, fortæller Gerda Johansen.

1:38