Pårørende kræver erstatning for farlig jernbaneoverskæring

En jernbaneoverskæring i Tarm har forsaget så mange cykelstyrt, at en pårørende nu vil have en fælles erstatning fra Banedanmark.

Flere cyklister er kommet galt afsted ved en farlig jernbaneoverskæring i Tarm. Nu vil en pårørende gå efter en fælles erstatning.
Flere cyklister er kommet galt afsted ved en farlig jernbaneoverskæring i Tarm. Nu vil en pårørende gå efter en fælles erstatning.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

En særlig jernbaneoverskæring i Tarm forsager så mange cykelstyrt, at folk er ved at få nok. En pårørende er således klar til at fremsætte et fælles krav om en erstatning fra Banedanmark. Det skriver Jyske Vestkysten.

Den farlige jernbaneoverskæring går tværs gennem Tarm ved Storegade og Åboulevarden. Ifølge Jyske Vestkysten, der har snakket med et lokalt bageri ved overgangen, vælter cyklister hver eneste dag. Styrtene skulle ske, fordi cykelhjul nemt kommer i klemme mellem skinnerne på grund af vejens- og jernbanens forløb.

En af dem, der er kommet galt afsted, er en kvindelig cyklist, der i december væltede ved skinnerne. Hun har pådraget så mange skader, at hun siden har haft brug for hjemmehjælp. Ifølge kvindens svoger har det været et smertefuldt forløb.

 - Hun har lige fået gipsen af armen, så det har været et rigtig langt forløb, siger Jens Rasmussen til Jyske Vestkysten.

Efter ulykken tog familien kontakt til Banedanmark, hvor de blev mødt med beskeden om, at overgangen er godkendt af Trafikstyrelsen. Den udmelding skuffer Jens Rasmussen, der nu er klar til at tage fat i erstatningsafdelingen i Banedanmark.

- Den her sag vil jeg blive ved med at kæmpe med. Der er så mange, der kommer galt afsted, og det kan ikke være rigtigt, at der ikke sker noget, når der er så mange ulykker præcis det samme sted, siger Jens Rasmussen til Jyske Vestkysten.

Handler ikke om penge

Han går efter at få erstatning for svie og smerte - et beløb, der typisk ligger på mellem 100 og 130 kroner om dagen. Inden da har han et mål om at få erstatning til alle cyklister, der i tidens løb er væltet og kommet til skade ved den farlige jernbaneoverskæring.

- Jo flere, jeg kan få med, jo bedre er det. Vi står stærkere, hvis vi står sammen. Hvis folk kan påvise, at de har været sygemeldte efter ulykker der, hører jeg meget gerne fra dem. Så kan de skrive til mig med beskrivelse og dokumentation, og så tager jeg det med videre, siger han til Jyske Vestkysten.

Han understreger, at kravet om erstatning udelukkende handler om at undgå fremtidige ulykker.

- Det her er ikke for pengenes skyld, for det er jo ikke noget, man bliver rig af at få erstatning for. Man skal dog se at få ordnet den her sag, og forholdene skal ordnes. Det er fuldstændig lige meget, hvor meget erstatningen lyder på. Det vigtige er ordentlige forhold, siger Jens Rasmussen til Jyske Vestkysten.

Ifølge avisen undersøger Ringkøbing-Skjern Kommune i øjeblikket mulighederne omkring den farlige jernbaneoverskæring, og ifølge Jens Rasmussen kan det ikke gå hurtigt nok.

- Næste gang kan det være, at der sker et dødsfald der. Det vil jo være helt forfærdeligt, siger han.

Opdateret tirsdag klokken 18.07: TV MIDTVEST har været i kontakt med Jens Rasmussen, der fortæller, at Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorenzen, har taget sagen op og vil gå efter at få erstatning til de berørte.