Overvejer nyt isstadion i Herning

Politikerne i Herning undersøger mulighederne for at bygge et helt nyt isstadion - eller en ny håndboldarena.

270115HockeyArena.jpg

Herning skal - måske - have et nyt isstadion.

Det er i hvert fald en af de muligheder, som politikerne i Herning lige nu overvejer for at løse flere udfordringer på idrætsområdet.

Det bekræfter formanden for Hernings kultur- og fritidsudvalg, Johs Poulsen (B) over for TV MIDTVEST.

- Vi er en kommune, som er kendt for at kunne huse meget store sportsbegivenheder - og som også har elitesport på stort set alle hylder. Det vil vi gerne blive ved med, og så skal man også udvikle sig på facilitetssiden, siger Johs Poulsen.

De to muligheder

Det er blandt andet verdensmesterskaberne i ishockey 2018, der har fået politikerne til at tænke stort. En del af kampene skal spilles i Boxen i Herning, men der bliver også brug for andre og mere moderne faciliteter end dem, som det nuværende isstadion kan tilbyde.

Samtidig får håndboldklubben HC Midtjylland brug for en ny hjemmebane i stedet for den runde hal i MCH, når oplevelsescentret Time World slår dørene op.

Derfor overvejer politikerne to muligheder:

1) Der bygges et nyt isstadion, og samtidig bygges det gamle om til en håndboldarena.

2) Det nuværende isstadion totalrenoveres, og der bygges en ny håndboldarena.

Kræver hjælp fra erhvervslivet

Der er ikke sat pris på de to projekter, ligesom det ikke står fast, hvor mange tilskuere der skal kunne være i et nyt isstadion eller en ny håndbold-arena. Men selv om der er tale om dyre projekter, mener Johs Poulsen er der er gode chancer for, at en af de to muligheder føres ud i livet.

- Det skal tænkes klogt igennem, og vi skal selvfølgelig have mest muligt for pengene. Det er også vigtigt at sige, at Herning Kommune ikke kan løse det alene. Vi skal have hjælp fra vores erhvervsliv og vores gode venner. Men vi er jo vant til at lave sammenskudsgilder, så det håber jeg også, vi kan gøre denne gang, siger han.

Det nuværende isstadion stod færdigt i 1988 og har plads til 3700 tilskuere.

1:57
Politikerne i Herning undersøger mulighederne for at bygge et helt nyt isstadion.