Helt ny på Borgen: Overvældende at være herinde

Et nyt folketingsår betyder også et goddag til nye ansigter på Christiansborg. 33-årige Marie Bjerre er en af de nye politikere i Folketinget.

Marie Bjerre er nyvalgt Folketingsmedlem for Venstre i Himmerlands-kredsen.
Marie Bjerre er nyvalgt Folketingsmedlem for Venstre i Himmerlands-kredsen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

For Venstres Marie Bjerre er tirsdagens åbning af Folketinget ganske særlig. Det er nemlig første gang den 33-årige nordjyde er med. Med 8.627 personlige stemmer blev hun valgt for Venstre ved valget i juni. 

- Det er en helt speciel dag. Jeg synes, at det er meget overvældende bare at være herinde nu og mærke den stemning, der er. Det summer. Alt er pyntet virkelig flot op til den her højtidelige dag. Der er fine blomster, og alt er rettet til, så alting står snorlige, lyder det fra en storsmilende Marie Bjerre. 

Er der lidt ærefrygt over det også?

- Ja, det er der. Og det er ikke bare på den her dag. Det har der faktisk været hver dag, siden jeg blev valgt. Jeg er enorm stolt over, at det lykkedes og meget ydmyg. Og jeg synes, det er overvældende at få lov til at være herinde.

Kaotisk tid for partiet

Siden Marie Bjerre blev valgt ind for Venstre i Himmerland-kredsen i juni har partiet været igennem en tumultarisk tid, der som bekendt endte med en udskiftning i toppen af partiet, da Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg erstattede tidligere formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen. 

Alt det postyr dét har medført, har den nyvalgte politiker også skulle navigere i. 

-  Det har været en kaotisk tid for Venstre. Særligt som nyvalgt. Det har været helt specielt. Og jeg glæder mig til, at vi kan få ro på og koncentrere os om det politiske arbejde, og det får vi jo nu. Nu åbner Folketinget, og vi har fået ny ledelse - nu kigger vi fremad, siger Marie Bjerre.

Hun uddyber, at hun hurtigt tog en beslutning om, at hun ikke ville være en del af alt det uro, der foregik internt i partiet.

Har det fået dig til at overveje, hvad du er gået ind i? 

- Ja, det har det faktisk lidt. For det har været specielt.

- Jeg er jo valgt ind for at diskutere politik, og nu har en masse journalister ringet og spurgt til personer og sådan noget. Det er nok 9 ud af 10 gange, at jeg er blevet spurgt af journalister om alt muligt andet, der har ikke har handlet om politik, og jeg er jo valgt ind for politik.

Marie Bjerre har indtaget sin plads i Folketingssalen.
Marie Bjerre har indtaget sin plads i Folketingssalen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Marie Bjerre er uddannet advokat og har indtil Folketingsvalget arbejdet hos et advokatfirma i Aalborg. Hun har nu opsagt sin stilling for at hellige sig arbejdet på Christiansborg på fuldtid.