Overtal af FCM-spillere på ungdomslandsholdene

FC Midtjyllands akademi er storproducent af talenter til ungdomslandsholdene. I alt 13 FCM-spillere er udtaget til landsholdene.

FCM_logo_flag.jpg

Når ungdomslandsholdene spiller EM-kval i påsken, er det med en stor portion ungt ulveblod i truppen.

13 spillere på tværs af de forskellige danske ungdomslandshold. Så mange tæller akademichef Flemming Broe for FC Midtjylland. Havde Mikael Anderson ikke været skadet og måtte melde afbud efter at være blevet udtaget, havde antallet været på 14, sådan skriver FC Midtjylland selv på deres hjemmeside.

Dermed kan den midtjyske klub bryste sig af at være den klub, der har flest danske ungdomslandsholdsspillere.

- Jeg synes, at vores talentudvikling lige nu er i god gænge. De her mange udtagelser er et godt udtryk for, at vi har potentielt mange gode spillere på akademiet. Det bredt funderet, så det er positivt, siger Flemming Broe, der er akademichef i FC Midtjylland til klubbens hjemmeside

Ifølge klubben selv, så glæder det akademichefen, at ungdomsspillerne gør sig positivt bemærket, når de spiller i den rød/hvide dragt.

- For eksempel på U16-holdet har vi fire ud af fem målscorere imod Holland og Frankrig i de seneste kampe. Det er et udtryk for, at vi også har med profiler at gøre, og det er ikke blot kvantitet men også kvalitet, siger Flemming Broe.

 

FC Midtjylland har følgende spillere på de danske ungdomslandshold:

U16: Christian Tue, Japhet Sery Larsen, Noah Iversen

U17: Nicolai Damkjær, Andres Poulsen, Sebastian Buch, Victor Torp 

U18: Nikolaj Kirk

U19: Mikkel Duelund, Rasmus Nissen Kristensen, Andreas Raahauge, Mads Døhr Thychosen, Alexander Munksgaard