Overskud hos Grundfos

Stagnation på mange markeder er den primære grund til at væksten ikke har nået himlen hos pumpegiganten, Grundfos. Selvom koncernen ikke når egne vækstmål, så er der sorte tal på bundlinjen.

Indtjeningen på 441 millioner er tilfredsstillende men ikke prangende. Sådan lyder det i dag fra Grundfos, der med positivitet ser frem mod andet halvår. Væksten ligger på tre procent og omsætningen lyder på 11 milliarder for første halvår af 2013.

 - Pumpemarkedet er i bedste fald stagnerende, og set i det lys er vores beskedne vækst ganske fornuftig. Indtil videre har markedsudviklingen ikke været med os. Der er markeder, der ikke præsterer det, vi havde planlagt, så halvårsregnskabet er kun lige bestået, skriver koncernchef i Grundfos, Carsten Bjerg, i en pressemeddelelse.

Forventer bedre andet halvår

Selvom koncernens vækst er steget i første halvår, så forventer koncernchefen, at det sidste halvår i 2013 bliver endnu bedre. Størst vækst indtil nu har Grundfos oplevet med 12 procent i Kina og fem procent i de østeuropæiske lande. Samtidig med den spæde vækst tilpasser koncernen hele tiden forretningsgangene.

 - Vi kigger løbende på vores omkostningsniveau, tilpasser forretningen og er påpasselige med udgifterne. Der er godt styr på tingene, og vi forventer et samlet årsresultat for 2013 med fornuftig vækst for koncernen, udtaler Carsten Bjerg.

Udover den spæde vækst glæder Carsten Bjerg sig over, at den finansielle styrke er intakt. Soliditeten i Grundfos er på 66,2 procent mod 64,7 procent i samme periode sidste år.