Overskæring skal bedre sikres

Thisted Kommune og naboerne til den jernbaneoverskæring, hvor to personer onsdag aften mistede livet, vil have bedre forhold ved overskæringen.

Efter to personer onsdag aften blev dræbt af et tog på jernbaneoverskæringen ved Kappelstensvej i Thisted, vil naboerne til jernbaneoverskæringen nu have bedre forhold.

- Jeg synes, det er frygteligt. Sådan en ulykke burde ikke ske. Jeg håber, der kommer bomme op, for det er en meget befærdet vej, og så bør der klippes af hækken, så vi får bedre udsyn, siger Karl Kristian Jensen, nabo til overskæringen.

Også Thisted Kommune mener, der skal gøres noget.

- Vi kan ikke sige, forholdene er gode nok, for hvis de var det, var der ikke sket nogen ulykker. Enten skal vi lukke overskæringen, eller også skal vi lukke Thybanen. Der er dårlige oversigtsforhold, og det går op ad en bakke. Det er et af de dårligst tænkelig scenarier, vi har, siger Kaj Kirk (DF), formand for teknikudvalget i Thisted Kommune.

En ulykke af flere

Den fatale togulykke i Thisted er bare en af flere i regionen de seneste år.

I februar mistede en ung mand livet, da hans bil blev ramt af et tog ved en ubevogtet overskæring  i Bedsted.

I maj sidste år kolliderede et tog med en traktor i en ubevogtet overskæring mellem Ramme og BonneT. En mor og hendes datter kom lettere til skade.

Og tidligere samme måned mistede en far og hans to børn livet, da deres bil blev påkørt af et tog i en jernbaneoverskæring ved Vinderup.

Det er Banedanmark, der har ansvaret for de mange jernbaneoverskæringer. Thisted Kommune holder i efteråret møde med Banedanmark om, hvilke overskæringer på Thybanen der skal lukkes.

Havarikommissionen har torsdag undersøgt, hvordan ulykken kunne ske. Der kan gå op til tre måneder, før deres endelige rapport er færdig.