Overlegne Odense ordner Viborg og er i DM-semifinalen

Odense sikrede sig tirsdag en billet til DM-semifinalen, da fynboerne på udebane besejrede Viborg med 29-24.

Efter nederlaget til Odense har Line Uno og Viborg HK to point og er sidst i gruppe to. Der mangler fortsat to runder, før begge semifinalister er fundet.

Odense Håndbold spillede sig tirsdag sikkert videre til DM-semifinalerne, da holdet på udebane slog Viborg HK med 29-24 i slutspillet.

Sejren betyder, at fynboerne har ni point, og da der resterer to runder, kan de ikke indhentes af forfølgerne i gruppe 2.

Odense er det andet hold, som sikrer sig en plads i semifinalen. I slutspillets anden gruppe spillede København Håndbold sig mandag videre med en sejr på udebane over Team Esbjerg.

Jan Pytlicks spillere imponerede i Viborg, og selv om opgøret blev tættere hen mod slutningen af kampen, var der ikke for alvor spænding om kampens udfald.

Odense fik en god start på kampen og var efter 20 minutter allerede foran 10-3.

Fynboerne nåede at udbygge med et enkelt mål inden pausen, så stillingen efter de første 30 minutter var 15-7 til gæsterne.

Efter pausen øgede de orangeklædte fra Odense til 21-10, og så begyndte det at ligne en ydmygelse af Viborg.

Viborgenserne fik dog kæmpet sig tilbage, så det i sidste ende blev til et nederlag på fem mål.

Det er fortsat åbent, hvem der følger Odense med over i semifinalerne fra gruppe 2, men Silkeborg-Voels chancer led et alvorligt knæk.

Samtidig med Odenses kamp spillede Silkeborg-Voel på hjemmebane mod FC Midtjylland, hvor udeholdet vandt med 26-21.

Det var ellers et veloplagt hjemmehold i kampens indledning.

Silkeborg-Voel bragte sig hurtigt foran 8-2, og så lignede det en sikker sejr, men hjemmeholdet kunne ikke holde momentum.

Midt i første halvleg begyndte en måltørke på hele 11 minutter for Silkeborg-Voel, og da FCM ikke havde problemer med at score, fik gæsterne vendt kampen fuldstændig på hoved inden pausen.

Efter at have været nede med seks mål, kunne gæsterne gå til pause foran med seks.

FCM's norske stjerne Veronica Kristiansen havde en stor andel i første halvlegs udvikling, da hun scorede hele syv gange i halvlegen, der endte 17-11 til FCM.

Gæsterne holdt forspringet efter pausen, og med sejren kom FCM op på fem point. Silkeborg-Voel har tre point.