Overbo opdagede dødsbrand: - Troede først det var en engangsgrill

Politiet formoder, at en cigaret antændte den brand, der natten til mandag kostede en 57-årig mand livet i Viborg. Branden blev opdaget af mandens overbo.

Det var i dette lejlighedskompleks på Firkløvervej i Viborg, branden opstod.
Det var i dette lejlighedskompleks på Firkløvervej i Viborg, branden opstod.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Henrik Vedelslund fra Viborg fik sig en grim overraskelse natten til mandag.

For som overbo til den nu døde 57-årige mand, der klokken 01.00 i nat brændte inde i sin lejlighed på Firkløvervej, var det ham, der opdagede, at der var noget helt galt.

- Jeg troede først, at det var en engangsgrill, der lugtede, men da jeg kiggede ud af vinduet kunne jeg ikke se noget i første omgang. Men røglugten blev værre, og så kunne jeg pludselig se røg fra køkkenvinduet, siger Henrik Vedelslund.

- Inde i min stue blev der tåget, og jeg fandt ud af, at røgen kom fra lejligheden nedenunder. Jeg gik ned og bankede på døren og vinduerne, men der var ingen reaktion. Jeg kendte ham ikke, men det er tragisk, når sådan noget sker, lyder det.

0:10
Henrik Vedelslunds privatoptagelser viser brandfolk og politi på ulykkesstedet i de sene nattetimer.

Politiet har mistanke om brandårsag

Brandtekniske undersøgelser skal nu endeligt fastslå, hvad der forårsagede branden, men politiet har en kraftig mistanke om, at det er en cigaret, der er skyld i ulykken.

- Vi kan se, at branden er opstået omkring sofaen i lejlighedens stue, og vi formoder, at den måske er opstået i forbindelse med rygning, siger politikommissær Henrik Thomassen fra Viborg Politi.

- Der kommer teknikere på senere, og der skal også foretages en obduktion. Når vi har de erklæringer, så ved vi fuldstændig, hvad der er sket, forklarer han.

Den 57-årige mands pårørende er underrettet.

0:36
Politiet formoder, at branden opstod i forbindelse med rygning, fortæller politikommissær Henrik Thomassen fra Viborg Politi. Interview: Alexandra Lund Lysgaard.