Overblik: Sådan påvirker stormen dig

Stormen Knud forventes at gå i land kl. 14.

Dette 20 meter høje kastanietræ har mistet næsten halvdelen af kronen til stormen i Sennels, Thisted.
Dette 20 meter høje kastanietræ har mistet næsten halvdelen af kronen til stormen i Sennels, Thisted.
Foto: Jørgen Faber, Thisted

Opdateret: Stormen forårsager togaflysninger

DMI varsler, at stormen Knud er på vej mod dele af det midt- og vestjyske landskab. Værst ser det ud til at gå ud over Thisted- og Lemvig Kommune. Her varsler DMI om storm med vindstød af orkanstyrke. 

- Der er risiko for, at tagsten kan blæse ned, og at træer kan vælte. Det er derfor en god idé at tænke sig ekstra om, før man bevæger sig udenfor, siger Lars Henriksen, som er vagtchef hos DMI.

DMI placerer Thisted- og Lemvig kommune i den såkaldte kategori 2, som betyder farligt vejr. Den er kun overgået af kategori 3, som står for meget farligt vejr.

Morsø-, Skive-, Struer,- Holstebro-, og Ringkøbing-Skjern kommune bliver også regnet med som risikozoner for vindstød med stormstyrke, og her opfordrer DMI også til, at man udviser forsigtighed.

- Man skal passe på, at alting ikke falder ned om ørene på en, så hvis man eksempelvis har et stillads stående, skal man sørge for at binde det fast, siger vagtchefen.

Overblik over trafikken

Storm kan ofte være lig med trafikale problemer, og Knud har da også skabt problemer for togtrafikken. Et væltet træ på strækningen mellem Stoholm og Viborg har skabt aflysninger på forbindelser mellem Struer-Aarhus H og Struer-Thisted. Det oplyser Arriva. Banedanmark er dog på stedet og er i gang med at fjerne træet. 

- Vi har fået meldinger om 5 væltede træer i Midtjylland. Årsagen er kraftige vindstød. Der har ikke været nogen meldinger endnu om skader eller andet fra vestkysten, siger Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Foreløbigt er der ingen meldinger om, at færgeafgange bliver aflyst, men hvis man i løbet af i dag skal over Sallingsundbroen, så skal man lige være ekstra obs på situationen.

- Som det ser ud lige nu, fraråder vi højere køretøjer at krydse Sallingsundbroen, og derudover forventer vi at nedsætte hastighedsgrænsen, siger Ruben Bay Madsen, som er vagthavende hos Vejdirektoratet.

Her rammer stormen.
Her rammer stormen.
Foto: DMI