Overblik: Folketingspolitikerne om politiskole-sagen

Regeringens ønske om at placere den kommen politiskole i Herning, får socialdemokraterne til at trække Søren Pind i samråd.

Det er her på denne grund, at Herning Kommune vil lade den nye politiskole opføre.
Det er her på denne grund, at Herning Kommune vil lade den nye politiskole opføre.

Beslutningen er så godt som truffet. Men Dansk Folkeparti er sidste sten på vejen, før Herning Kommune endelige kan fejre, at den nye politiskole skal ligge i Herning. 

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at stort set alle jyske borgmester kæmper for hver deres områder. Men for Dansk Folkeparti er placeringen ikke afgørende. Det er afgørende, at vi hurtigt kan uddanne nogle nye betjente, siger Dennis Flydtkjær. 

Trine Bramsen, der er medlem af retsudvalget for Socialdemokratiet er meget kritisk over for hele beslutningsprocessen. 

- Det handler jo ikke om, at der er noget galt med Herning.  Det handler om, hvordan vi vedtager beslutninger i Folketinget. Der synes vi, at det er meget mærkværdigt, at forligspartnerne ikke er indkaldt, siger Trine Bramsen. 

Justitsministeren Søren Pind er forundret over Trine Bramsens kritik. 

- Jeg er ikke overrasket over, at Trine Bramsen gerne vil blive ved med at diskutere den sag. Det undrer mig, at hun for en uge siden efterlyste en beslutning, og nu skal den så på alle mulige måder ikke træffes, siger justitsminister. 

Trine Bramsen vil nu have Søren Pind i samråd, for at få klarlagt, hvorfor regeringen vil lægge den nye politiskole i Herning. Hun vil undersøge, om der kan være "vennetjenester" involveret. 

- Det, vi skal diskutere ud fra, er jo saglige og faglige argumenter. Det er ikke vennetjenester, eller hvor regeringen lige synes, de vil lægge den. 

Den kritik affejer Søren Pind.

- Vi gør hele provinsen en vennetjeneste ved at udflytte 4.000 statslige arbejdspladser. Og Trine Bramsen er hjertlig velkommen til at undersøge, hvad der ligger bag hvert enkelt sted.

Hos Dansk Folkeparti er Dennis Flydtkjær positiv over for en placering i Herning, men synes kommunen bør vente med at lade champagnepropperne springe. 

- Jeg synes, det er fremragende, hvis politiskolen kan komme til at ligge i Herning, men vi mangler trods alt stadig at få finansieringen på plads.