Overblik: Asylansøgere i landsdelen

I denne uge sætter TV MIDTVEST fokus på livet som asylansøger og livet på et asylcenter. Vi giver dig her et overblik over ugens historier.

asylansøgere

Rigtig mange midt-og vestjyder har fået asylansøgere som naboer.

På de ti uger med grænsekontrol er der i alt registreret 2609 asylansøgere i Danmark.

Regeringen forventer, at 25.000 flygtninge og migranter kommer til Danmark i år.

TV MIDTVEST sætter i denne uge fokus på livet som asylansøger, og livet på et asylcenter.

Her giver vi dig et overblik over denne uges indslag og artikler om emnet.

 

Mandag:

Kom indenfor på Holstebro asylscenter

I alt er der lige nu 91 asylcentre i Danmark.

De 14 af dem ligger i seks midt- og vestjyske kommuner.

I Thisted, Morsø, Holstebro, Herning og Vesthimmerland Kommune ligger der et eller flere opholdscentre eller midlertidige opholdscentre.

I Morsø, Vesthimmerland og Thisted Kommune findes der også børnecentre, for uledsagede flygtninge børn. I Ikast-Brande Kommune huser de desuden Udrejsecenter Kærshovedgård.

I alt bor der lige nu op mod 3.000 asylansøgere her i landsdelen

I dette indslag byder vi seerne indenfor på asylcentret i Holstebro, hvor vores rapporter stiller spørgsmål ved, hvordan de kan mærke, at der er fyldt op på centeret.

 

2:08
Rigtig mange midt- og vestjyder har fået asylansøgere som naboer. I denne uge sætter TV MIDTVEST fokus på livet på centrene.

 

 

Tirsdag:

 

Flere af landsdelens asylansøgere bliver kristne

Tirsdag bragte vi historien om hvordan flere asylansøgere vælger at konvertere til kristendommen.

Her beskrives det, hvordan Flere og flere asylansøgere og flygtninge vælger at konvertere til kristendommen. Alene i 2016 har 110 valgt at lade sig døbe i den danske folkekirke. De søger efter en større mening i tilværelsen.

Alene i Holstebro har sognepræst i Nørrelandskirken, Carsten Ørum Jørgensen, døbt 31 asylansøgere siden december.

 

Læs mere her: http://www.tvmidtvest.dk/artikel/flere-af-landsdelens-asylansoegere-bliver-kristne

 

Stigende antal flygtningebørn presser børnetandplejerne

Tirsdag var også en dag, hvor der blev sat fokus på, hvordan antallet af flygtningebørn presser kommunale børnetandplejer.

På bare seks år er antallet af flygtningebørn, der får opholdstilladelse, steget fra 375 til 7448 børn i 2015. Det udfordrer en række af de kommunale sundhedsområder - ikke mindst børnetandplejen.

Flygtningebørnene har ofte mange huller, og behandlingerne koster op mod seks gange så meget som for et gennemsnitligt dansk barn. Men antallet af flygtningebørn er nu så stort, at det presser de kommunale klinikkers økonomi. Det viser en rundspørge blandt landets tandlæger.

Du kan læse mere her: http://www.tvmidtvest.dk/artikel/stigende-antal-flygteboern-presser-boernetandplejerne

 

Sygeplejersker hjælper asylansøgere

Det er ikke kun tandlæge-hjælp, flygtninge og asylansøgere har brug for. På asylcenteret i Holstebro arbejder to sygeplejersker på højtryk for at følge med efterspørgslen. I indslaget her kan du møde Hanne Jeppesen og Kirstine Hove, der hver dag hjælper omkring 20 asylansøgere på klinikken i Holstebro.

2:46
Det er ikke kun tandlæge-hjælp, flygtninge og asylansøgere har brug for. På asylcenteret i Holstebro arbejder to sygeplejersker i en særlig klinik for asylansøgere.

 

 

Onsdag:

 

Kom med asylbørn i skole

Hver dag går 130 asylbørn fra Asylcenter Holstebro i skole. En af de skoler, der tager imod børnene er Sønderlandskolen. Her er 13 asylbørn fra vidt forskellige lande ved at lære dansk. En udfordring - både for elever og lærer.

Målet er at gøre eleverne så gode til dansk, at de kan komme til at gå i almindelige folkeskoleklasser på kommunens skoler. Se mere i indslaget her:

 

2:38
De 130 asylbørn der bor på Asylcenter Holstebro kommer hver dag i skole i de såkaldte modtagerklasser. En af de skoler der tager imod børnene er Sønderlandskolen.

 

 

 

Asylcentre gavner lokalsamfundene

Når et asylcenter kommer til byen, så er der masser af økonomi i det for lokalområdet. Etableringen betyder mange håndværkeropgaver - og dertil kommer den løbende vedligeholdelse. I Nykøbing arbejder håndværkerne lige nu på højtryk, inden 120 nye beboere flytter ind på asylcenteret.

Se mere i indslaget her:

 

2:20
Håndværkere er glade for det kommende asylcenter i Nykøbing.

 

 

Opdateres...