Overblik: Abdalla i retten for 36 forhold

Bandelederen Danny Abdalla afgiver i dag sin forklaring i Retten i Holstebro. Han er tiltalt for 36 kriminelle forhold.

Danny Abdalla
Foto: Claus Bech / Scanpix

Listen over anklager mod den 51-årige formodede bandeleder Danny Abdalla fylder 15 sider. Fredag afgiver han forklaring i Retten i Holstebro.

Danny Abdallas forhold til Nord- og Vestjylland begynder i august 2016, hvor han på facebook annoncerer, at han og 35 af 'hans soldater' er rykket til en landejendom mellem Hurup og Bedsted i Thy. De kalder sig 'Den Internationale Klub' og er kendt for narkohandel og vold, og har haft klubber i både Aalborg og Esbjerg. Danny Abdalla er angiveligt præsidenten, men han afviser at give interview. I stedet henviser han til vicepræsidenten Morten Frøkjær, der udtaler sig, fordi lokalsamfundet er bekymret for klubbens tilstedeværelse.

Indslag fra 1. august 2016:

1:24
Den Internationale Klub, der består af flere tidligere kriminelle, har slået sig ned i Hurup-området i Thy

Danny Abdalla er allerede to gange dømt til udvisning af Danmark. I september 2017 anklager Midt- og Vestjyllands Politi ham for 36 kriminelle forhold, han skulle have udført, inden han det seneste år har siddet varetægtsfængslet. 

Anklagemyndigheden går efter at få Danny Abdalla idømt en forvaringsdom på ubestemt tid. 

- Forvaringspåstanden er nedlagt på baggrund af alvorlig sædelighedskriminalitet sammenholdt med oplysninger om tiltaltes personlige forhold, forklarede specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lise Hebsgaard tirsdag, da retssagen begyndte. 

Anklageskriftet mod Danny Abdalla byder på alt fra tyveri, narkobesiddelse og hæleri til mere grove forbrydelser som voldtægter, mishandling, trusler, afpresning og vold. 

Blandt andet er Danny Abdalla tiltalt for at have voldtaget to forskellige piger. Den første voldtægt skulle have fundet sted i juli 2015, mens den anden angiveligt er foregået i marts 2016. Han er også tiltalt for at have skudt mod et hus i Vildsund i august i år. Det afviser han i dag i retten at have noget med at gøre.

Indslag fra 22. august 2017:

0:56
Natten til mandag blev der åbnet ild mod et hus på Åsvej i Vildsund, hvori fire personer befandt sig.

Danny Abdalla nægter sig skyldig i 33 forhold, mens han erkender tre, herunder at have kørt bil uden førerret samt at have haft mobiltelefon, mens han sad i arresten. Han afgiver forklaring i retten fredag.