Overbelægning: Sygeplejersker til kamp

Sygeplejerskerne går til kamp mod senge på gangene. De mener, at have råbt op om problemet længe og kræver handling nu.

- Nu må det stoppe! Så kontant er meldingen fra Else Kayser, der er formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Midtjylland.

Det er patienter på gangene hun taler om, og sygeplejeformanden har fået nok, efter der nu er en politianmeldelse på vej mod hospitalet i Holstebro.

Nødudgange spærret

Under et tilsyn i går konstaterede beredskabsinspektøren i Holstebro Kommune, at flere nødudgange var spærret af patienter placeret på gangene. Det er en overtrædelse af brandreglerne og da der tidligere er konstateret den slags overtrædelse i Holstebro vil sagen nu blive meldt til politiet.

Kræver handling

I dag mødes Else Kayser og formanden for yngre læger i region Midt, Mikkel Seneca, med regionsrådsformand Bent Hansen, og Else Kayser vil kræve, at der nu gøres noget ved problemet med overbelægninger, som er grunden til at patienterne ligger på gangene.

- Mine medlemmer har længe råbt op, og det kan jeg dokumentere. Derfor mener jeg, at vi er rustede til tænderne med argumenter om, at der nu skal handles, siger Else Kayser forud for mødet.

En af dem, der har råbt er Annette Askjær Dam. Hun er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Hospitalsenheden Vest.

- Vi har haft det oppe i vores samarbejdsudvalg, både på lokal SU i de medicinske afdelinger,  og vi har haft det oppe i vores hovedsamarbejdsudvalg på samtlige møder, hvor vi drøftet overbelægningssituationen, fortæller hun.

Se hele interviewet med Annette Askjær Dam her.

faellestillidskvinde