Over 70.000 på sand-safari i Søndervig

Sandskulpturfestivallen i Søndervig har succes med årets udstilling af Afrikas vilde dyr.

Sandskulfturfestival2016
Foto: Erik Poulsen

Løver, elefanter, leoparder og andre vilde dyr i sand har været sommerens store attraktion på vestkysten. Søndervig Sandskulpturfestival har siden åbningen af årets udstilling i maj foreløbigt haft besøg af over 70.000 gæster.

- Vi har været heldige med vejret, men får også masser af ros for de 42 skulpturkunstneres værker, som alle er bygget over temaet Afrikas savannedyr. Det er dyr, som alle kender og har et forhold til, siger festivalens leder, Karsten Nielsen.

Han er også meget tilfreds med, at årets udstilling er etableret i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, som på plancher fortæller om de truede dyrearter. Søndervig Sandskulpturfestival har doneret 25.000 kr. til WWF Verdensnaturfonden, som publikum også opfordres til at yde et bidrag til. 

Flere sand-dyr på vej
Det er allerede aftalt, at sandskulptur-festival nummer 15 til næste år igen bliver i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Her er temaet de store havdyr. Årets udstilling fortsætter frem til den 25. oktober. Med den foreløbige publikumsinteresse er der gode chancer for, at sand-safarien samlet nærmer sig sidste års 120.000 gæster fra ind- og udland.

Gense afsnittet af Sommertur, der blandt andet besøger Sandskulpturfestivallen herunder: 

 

11:58