Over 4000 ansøgninger modtaget: Her er de mest populære VIA-uddannelser

Klokken 12 var der deadline for at søge ind på videregående uddannelser via kvote 2. Her kan du få et overblik over, hvordan ansøgningerne til VIAs uddannelser fordeler sig i landsdelen.

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 udløb klokken 12.
Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 udløb klokken 12.
Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

I dag var sidste chance for håbefulde kommende studerende, hvis de vil søge ind på kvote 2 på en af de mange videregående uddannelser.

Da fristen udløb klokken 12 havde i alt 4.441 ansøgere sendt en ansøgning afsted mod de midt- og vestjyske uddannelsesinstitutioner under VIA University College. 1.905 af dem havde en af uddannelserne som førsteprioritet. Det er 184 færre end sidste år. 

- Overordnet er vi glade for det samlede ansøgertal, og vi er rigtigt glade for spredningen i Midt- og Vestjylland, for det må ikke sande til i Aarhus, og det kan vi se på tallene, at det gør det heller ikke, siger prorektor ved VIA University College, Peter Friese. 

Han understreger, at kvote 2-ansøgningerne kun er en lille indikation på det samlede antal ansøgere, der først kan ses, når også kvote 1-ansøgningerne er i hus senest den 5. juli. 

Her er en lille guide til, hvornår en ansøger bør søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1, og hvornår kvote 2 er mere passende.
Her er en lille guide til, hvornår en ansøger bør søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1, og hvornår kvote 2 er mere passende.
Foto: Grafik: Studentum.dk

Ud fra det samlede antal kvote 2-ansøgerne er sygeplejeskeruddannelsen på VIA University Colleges campus i Silkeborg mest populær med samlet set 494 ansøgere.

Men kigger man i stedet på, hvilken uddannelsen der har flest ansøgere med uddannelsen som førsteprioritet, hvilket ifølge prorektoren er mere retvisende, så er det i stedet Bachelor of Animation i Viborg, der er højdespringeren med 328 ansøgere.

Den mindst søgte uddannelse i landsdelen både samlet set og som førsteprioritet er professionsbacheloren i offentlig administration i Viborg med henholdvis 22 ansøgere i alt, og 12 ansøgere med uddannelsen som førsteprioritet.

Herunder kan få hele overblikket over, hvor mange ansøgere de midt- og vestjyske VIA-uddannelser har fået i henholdvis 2017 og 2018.

Tabel: TV MIDTVEST Data: VIA University College
Tabel: TV MIDTVEST Data: VIA University College

Også på landsplan er antallet af kvote 2-ansøgere faldet. I alt har 52.891 søgt, viser en foreløbig opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er 1484 færre end sidste år. 

Udover VIA University College har erhvervsakademierne også haft deadline for kvote 2-ansøgninger i dag.