Over 1000 fyresedler

Vestas vinker farvel til 1.142 medarbejdere i Danmark. I dag blev fyresedlerne delt ud.

Vestas_vindmoeller3.jpg

I dag var et absulut lavpunkt i Vestas-koncernes stolte historie. I dag og i morgen får 1.142 medarbejdere besked om, at de ikke længere har nogen fremtid i vindmøllebranchen. Det er konklussionen efter, forhandlingerne om afskedigelser og fratrædelsesvilkår er forhandlet på plads.

Medarbejderne bliver fritstillet i deres opsigelsesperiode. Det betyder, at de kan forlade virksomheden med det samme og med fuld løn - også selvom de finder et nyt arbejde. Opsigelsesperioden er på mellem 1 uge og 6 måneder afhængig af anciennitet og overenskomst.

Alle medarbejdere får tilbudt individuel rådgivning om blandt andet jobsøgning og får tilbud om 14 dages betalt efteruddannelse.

- Vi kan desværre ikke gøre noget ved det faktum, at Vestas har måttet afskedige på grund af udviklingen på de nordeuropæiske markeder. Hvad vi derimod kan sørge for er, at de afskedigede får beskeden på en ordentlig og anstændig måde og bliver tilbudt al den hjælp og støtte, som situationen kræver, siger Roald Steen Jakobsen, der er direktør for Vestas People & Culture og dermed den øverste personanleansvarlige.

Vestas har nu 7.484 medarbejdere tilbage i Danmark.