Otte fyret i Vestjysk Bank

Otte medarbejdere i Vestjysk Bank modtog mandag formiddag en fyreseddel. Banken har aftalt frivillig fratrædelse med yderligere 24 ansatte.

For 14 dage siden meldte Vestjysk Bank en omfattende spareplan ud, og i dag kom så resultatet. Otte medarbejdere er blevet fyret, ligesom 24 ansatte har fået godkendt en frivillig aftrædelse.

- Det er jo en trist dag at være bankdirektør, og en dag vi bare skal igennem. Vi siger farvel til mange medarbejdere, som har været loyale i rigtigt mange år, og har tjent banken godt i den tid, siger bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Spredt over hele området

De 32 ansatte der forlader Vestjysk Bank er ifølge Jan Ulsø Madsen spredt ud over de fleste afdelinger i både Vestjylland og Aarhus-området. Egentlig havde banken meldt ud, at omkring 50 medarbejdere skulle væk, og det regner man stadig med at nå.

- Siden 1. juli har ti medarbejdere forladt os, som ikke er genansat, så de skal ligges oveni de 32. Og så er der ikke langt op til de 50, som vi gerne skulle nå først i 2016, siger Jan Ulsø Madsen.

Intet er sikkert

Afgangene skulle gerne være med til at sikre Vestjysk Banks skrøbelige økonomi, som de senere år har været nedadgående. Men den hellige gral er ikke velforvaret af den grund.

- I denne verden er intet sikkert, men mit håb er, at vi nu har stoppet det fald i økonomien, som vi har haft. Men at love, at vi ikke kommer igennem en ny runde på et tidspunkt, det kan jeg ikke, siger Jan Ulsø Madsen.