Østers skal lokke turisterne til

Lørdagens åbning af østers- og muslingefiskeriet bliver brugt til at trække turister til Nykøbing.

Masser af muslinger, rå og tilberedte østers, seks gourmet-kokke og et par tusinde lokale og turister. Det var hovedingredienserne lørdag eftermiddag, hvor 'skaldyrs-hovedstaden' Nykøbing fejrede starten på årets østers- og muslingesæson.

Skaldyrene er et af de bærende erhverv på Mors - og det er turismen også. Og nu forsøger turistkontoret at få de to ting til at spille bedre sammen:

- Vi har solgt cirka 50 pakkerejser i år, hvor folk booker to overnatninger og spiser østers i eftermiddag og fiskeretter i aften, siger turistchef Britta Kristensen.

Åbningen af skaldyrssæsonen fejres i et stort telt på havnen, hvor kokke tilbereder forskellige retter med østers og muslinger. Ifølge Britta Kristensen kommer folk langvejs fra for at være med. Nogle helt fra Norge og Tyskland.

- Det giver god aktivitet i en ellers stille tid, siger hun.