Østerby afviser

Socialdemokraten H.C. Østerby giver Venstre en kurv. Konservative John Thorsø synes sikker på at blive Holstebros nye borgmester.

201109HaandtrykThorsoeHC001.jpg

Henning Nielsen, Venstres formand i Holstebro, gik i dag ud offtentligt og undsagde kommunens kommende borgmester, den konservative John Thorsø.

Partiformanden gav overfor TV/MIDT-VEST udtryk for, at partiet var parat til - om nødvendigt - at gøre socialdemokraten H.C. Østerby til borgmester.

Et forsøg på frieri for åben skærm, som H.C. Østerby nu afviser:

- Venstre har følere ude her, der og alle vegne - men der har ingen konkrete forhandlinger fundet sted. Jeg anser det her, som udtryk for varm luft, siger socialdemokraten til TV/MIDT-VEST.

H.C. Østerby skrev to dage efter valget den 17. november, under kup-lignende omstændigheder, under på en konstitueringsaftale med De Konservative, Radikale og SF. En aftale den socialdemokratiske gruppeformand ikke har planer om at løbe fra:

- Venstre sender en prøveballon op. Jeg har en god aftale. Det er den, jeg forholder mig til. Det kan ikke komme på tale at skifte borgmester i Holstebro. Konservative John Thorsø er borgmester de næste fire år, siger H.C. Østerby.

Der er konstituerende møde i det nye Holstebro Byråd tirsdag den 8. december.