Oscar-vinder lærer efterskoleelever at lave film

Der var prominent besøg på Lomborg Efterskole i Lemvig, da den Oscar-vindende instruktør Martin Strange-Hansen var underviser for en dag.

2:05
Oscar-vinderen Martin Strange-Hansen har hjulpet leverne på Lomborg Efterskole i at lave kortfilm

I 2003 vandt han en Oscar for kortfilmen "Der Er En Yndig Mand". Nu kan det måske være, at der også snart kommer en Oscar-vinder fra Lomborg Efterskole i Lemvig.

Instruktør Martin Strange-Hansen var nemlig underviser for efterskoleeleverne, da eleverne skulle lære at lave kortfilm. Eleverne havde i forvejen selv skrevet, optaget og redigeret deres kortfilm, men med hjælp fra en ekspert blev alle detaljer gået igennem.

- Han kommer og fortæller, hvordan vi kan klippe de forskellige ting sammen, og hvordan vi kan gøre det bedre, siger Magnus Tonnesen, som er elev på Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Gode forudsætninger

Instruktøren selv nyder at hjælpe og inspirere eleverne, som ifølge ham allerede har et godt udgangspunkt.

- Det er jo altid ret skægt, fordi de har en enorm medieforståelse, og  de er garvede medieforbrugere, siger han.

Men alligevel er der dog også noget, de kan lære:

- De er måske ikke så vant til, at de selv skal klippe tingene sammen, siger han. 

Og selvom det måske ikke er alle eleverne, der vælger at blive instruktører, så er det vigtigste, de skal tage med i følge instruktøren heller ikke, at de har lært at lave kortfilm:

- Det kan godt være, at de ikke nødvendigvis har den helt store interesse for det at lave  film. Men uanset hvad så har de lært, hvor vigtigt det er at samarbejde i sådan et projekt, siger han.