Ørum vil sikre væresteder

Kristendemokraterne vil støtte væresteder for socialt udsatte. Fire her fra landsdelen.

Værestedet Lyngblomsten i Gullestrup blev i sidste øjeblik reddet fra lukning, da Herning Kommune fremlagde spareplaner for 2011. Forinden havde sorgen været stor hos de daglige brugere af værestedet.

Flere andre væresteder er også udsatte i en tid, hvor de kommunale budgetter er stramme. Men det skal ikke gå ud over samfundets svageste, mener Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen.

- Jeg har sendt en anmodning til Finansministeriet, og jeg forventer, at vi kan finde en afklaring på deres situation i starten af januar. Jeg sikrede mig en pulje til de socialt udsatte grupper under finanslovsforhandlingerne med det formål, at sikre at de udsatte i samfundet ikke møder en lukket dør nogen steder i det nye år. Kristendemokraterne vil gøre en forskel på Christiansborg, og der er det helt centralt for os, at der tages hånd om dem, der har brug for hjælp og støtte, siger Per Ørum Jørgensen.

 

Ud af en pulje til socialt udsatte på 25 millioner kroner, vil kristendemokraterne have øremærket en del af pengene til væresteder. Her i landsdelen gælder det disse væresteder:

 

Lyngblomsten i Gullestrup: 360.000 kroner

Blå Kors Varmestuen, Herning: 500.000 kroenr

Værestedet i Ulfborg: 200.000 kroner

Perlen i Nykøbing Mors: 400.000 kroner