Ørum trækker sig som formand

Per Ørum stiftede og fungerede som formand for Det Demokratiske Parti 2012. Nu trækker han sig som formand for at blive alkoholrådgiver på et afvænningscenter i Tjele.

Det er blot 10 måneder siden, at Per Ørum Jørgensen startede partiet Det Demokratiske Parti 2012. Men i dag meddelte politikeren så, at han trækker sig som formand.

 - Jeg har valgt at forlade politik, fordi det er uforenligt med et nyt jobtilbud, som jeg har fået, hvor jeg skal være misbrugsrådgiver på behandlingscenter Tjele. Det er rigtig spændende, fordi det var der, at jeg selv var i alkoholbehandling, det jeg havde mine udfordringer for tre et halvt år siden, siger Per Ørum Jørgensen.

Tilbagetrukket rolle

Efter Per Ørum Jørgensen forlod Kristen Demokraterne i september 2012, stiftede han Det Demokratiske Parti 2012. Her var han både formand og spidskandidat.

Og så er det spørgsmålet, om det er et endegyldigt farvel til politik.

 - Nu skal man aldrig sige aldrig, når man har været flere steder, som jeg har. Men alt mit fokus er nu på behandlingscenteret. Jeg har oplevet rigtig meget på den politiske scene igennem 10 år, og jeg har ikke den store ambition i forhold til politik mere, siger Per Ørum Jørgensen og fortsætter:

 - Jeg vil stadig hjælpe partiet videre med mine erfaringer, men det bliver i en tilbagetrukken rolle.

Blandede reaktioner fra baglandet

Claus Hansen er hovedbestyrelsesmedlem af partiet. For ham er nyheden om, at formanden trækker sig ikke nødvendigvis et stort slag.

 - Det kommer ikke bag på os. Det job, som Per har fået, er et job, som beskæftiger sig med en gruppe udsatte borgere, som fuldstændig i vores ånd og værdier. Så det kan jeg kun ønske ham tillykke, siger Claus Hansen.

Ifølge Nichlas Steen Andersson, som er tidligere medlem af partiet, skyldes formandens afgang, at der ikke var flere penge i partikassen.

 - Allerede fra starten af var der ikke lagt en økonomisk plan for, hvordan man skulle drive det her parti videre, siger Nichlas Steen Andersson.

Det afviser Per Ørum dog.

 - Det er en kritik, som er helt ude i hegnet. Jeg synes, at det er lidt synd for demokraterne generelt. Det er et tidligere medlem, som nu er KD-medlem, som retter kritikken, som er fuldstændig udokumenteret og ikke har noget på sig overhovedet, siger Per Ørum som modsvar.

Hør et længere interview med Per Ørum Jørgensen her:

05:26 Luk video