Per Ørum forlader Kristendemokraterne

Per Ørum har mistet opbakning på hjemmebanen i Vestjylland og går fra partiet.

Per_Oerum_Joergensen_0_0.jpg

Efter mindre end et år som Kristendemokraternes formand forlader Per Ørum Jørgensen nu ikke blot formandsposten, men også partiet med øjeblikkelig virkning.

Det sker, efter at Vestjyllands Storkreds har besluttet ikke længere at pege på det tidligere folketingsmedlem som partiformand, når Kristendemokraterne holder landsmøde i næste måned.

- Jeg har noteret mig, at der i Vestjyllands Storkreds er delt opbakning til mig som formand for Kristendemokraterne. Det skriver Per Ørum Jørgensen i en pressemeddelelse onsdag aften.

- Partiet kan i den nuværende situation ikke tåle nye personkampe om formandsposten, og på den baggrund har jeg valgt at forlade partiet, skriver han.

Støtten i Vestjylland er væk

Det var på et møde tirsdag aften i Vestjyllands Storkreds, at opbakningen til den nu forhenværende formand smuldrede.

- Vi bakker stærkt op om Pers mediemæssige evner og politiske engagement, men mener, at posten som formand kræver en stærkere og mere stabil intern kommunikation, siger partiets formand i Vestjyllands Storkreds, Karlo Brondbjerg, til Ritzau.

Den 41-årige Per Ørum Jørgensen bor i Staby ved Ulfborg, men har for kort tid siden meddelt, at han gifter sig og flytter til København næste sommer. I 2005 blev han valgt ind i Folketinget som konservativ, men blev fem år senere først løsgænger og siden kristendemokrat. Han blev ikke genvalgt ved folketingsvalget sidste år.

Som kristendemokrat i Folketinget kæmpede han for kort afstand til skadestuer, penge til efterskoler og flere hospicepladser.

Per Ørum Jørgensen understreger, at han ikke er færdig i dansk politik.

- Der er så meget at kæmpe for politisk. Afstanden mellem borgerne og politikerne bliver større og større. Derfor er der mere end nogensinde brug for politikere, der kæmper for økonomisk og social retfærdighed, siger han.