Orla Østerby afløser Søren Pape i Folketinget

Orla Østerby afløser Søren Pape Poulsen i Folketinget i forbindelse med den konservative partileders indtræden i den nye regering.

2:11
Med Søren Pape som ny jutistminster,er der pludselig blevet brug for en afløser i Folketinget. Det bliver Orla Østerby fra Bækmarksbro.
Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST

Når De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, træder ind i den nye regering som minister, træder Orla Østerby ind i den konservative folketingsgruppe.

- Det er en ny udfordring i livet, og dem må man tage, når de opstår. Jeg er et politisk menneske, og Christiansborg er jo det ypperste. Det er et spændende sted, og fordi vi ikke er så mange, kommer man i maskinrummet med det samme, siger Orla Østerby.

64-årige Orla Østerby, der er leder af Tangsø-Centret i Bækmarksbro og direktør i Tangsø Invest, har i 19 år været medlem af byrådet i Lemvig Kommune.

Orla Østerby blev valgt til kommunalbestyrelsen i Lemvig i 1997, hvor han har siddet siden. Ved seneste byrådsvalg fik den konservative gruppeformand 846 personlige stemmer - kun overgået af borgmester Erik Flyvholm.  

I byrådet er han formand for Social- og Sundhedsudvalget, medlem af Økonomiudvalget og formand for Handicaprådet.

- Jeg er født, opvokset og bosat i Vestjylland, så jeg ved, hvor jeg kommer fra. I Folketinget vil jeg derfor selvfølgelig arbejde for et Danmark i balance, siger Orla Østerby.

I 2014 blev Orla Østerby opstillet som de konservatives folketingskandidat i Lemvig-Struer Kredsen på opfordring fra partileder Søren Pape Poulsen. Ved folketingsvalget i juni 2015 blev han valgt som 1. suppleant til Folketinget i Vestjyllands Storkreds.

”At forandre for at bevare” er det konservative motto, som Orla Østerby har levet efter, siden han som ganske ung blev begejstret for parti-ikonet Poul Møller, der som socialkonservativ ideudvikler og tænker har påvirket Orla Østerbys idelogiske udgangspunkt.

Hvorvidt Orla Østerby fortsætter som byrådsmedlem er endnu ikke afklaret.

Orla Østerby er i øvrigt bror til H.C. Østerby, der er borgmester i Holstebro Kommune.