Orienteringsbane for alle

Skattejagt, smuk natur og god motion. Det er opskriften på orienteringsløb. Fra i dag kan mange andre nu dyrke sporten i Præstbjerg Naturcenter.

orienteringsbane.jpg

Normalt er orienteringsløb for orienteringsløbere. Men nu skal det også være for alle mulige andre. I dag blev en helt ny slags bane indviet ved Præstbjerg Naturcenter i Sørvad:

- Den er både for dem, der aldrig har prøvet at løbe orienteringsløb før, for der står mange poster ved veje og stier, men der står samtidig mange poster inde i terrænet, som er svære at få fat i, så den egner sig til hele familien, erklærer Asger Kristensen fra Herning Orienteringsklub og tovholder på den nye orienteringsbane ved Præstbjerg.

Lav din egen rute

Det er Danmarks Idræfts Forbund og orienteringsforbundet, der er gået sammen om at skabe en ny type bane, forskellige steder i Danmark. Banen i Præstbjerg består af 65 poster, som man kan plukke af, som man vil, til sin helt egen rute.

- Det der med orienteringsløb, det er jo ligesom en skattejagt. Selv når sådan en gammel en som mig er ude at finde poster, så glæder jeg stadig mig hver gang, jeg kommer til en post - der var den! Siger Asger Kristensen.

Flere ruter på vej

Posterne står der altid og derfor kan banen bruges døgnet rundt, hvis man vil. Herning Orienteringsklub står foreløbig bag ialt 15 lignende ruter i kommunerne Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern. Yderligere fem ruter er på vej.

1:49
Præstbjerg Naturcenter fik i dag indviet en ny orienteringsbane, der henvender sig til alle: