Optimistisk lufthavnsbestyrelse

Efter at Cimber Sterling torsdag morgen erklærede sig konkurs, skal bestyrelsen i arbejdstøjet. Hurtigst muligt skal der igen fly på vingerne i Karup.

cimberkonkurs.jpg

Efter Cimber Sterlings konkurs er det for en stund ikke muligt for midt- og vestjyderne at flyve til hovedstaden. Men det skal der laves om på hurtigst muligt, og det burde være muligt.

- Vi har på fornemmelse at Cimber Sterling har haft en god forretning i Karup. Så umiddelbart mener vi, der er god mulighed for, at vi hurtigt kan få en ny operatør på banen, siger næstformand i Karup Lufthavn, Carsten Kissmeyer.

Han mener, Karup Lufthavn er en interessant lufthavn for lufthavnsselskaberne. For selvom passagerne kun bliver fragtet til København, så skal mange af passagerne videre ud i verden, og det er vigtigt at holde forsynlingslinierne ved lige.

Ingen nødplan

Cimber Sterling har længe haft dårlig økonomi, så det kom ikke bag på bestyrelsen at firmaet i dag måtte dreje nøglen om. Faktisk har den dårlige økonomi været et fast tema på bestyrelsesmøderne. Alligevel er bestyrelsen ikke klar med en nødplan.

- Det er ikke noget vi har kunne agere på det, vi kan ikke gå ud i markedet og sige, at hvis Cimber Sterling lukker, er i så klar? Det kan først løses når sitautionen er der, og den er her nu. Vi starter fra nul, men vi er optimister, siger Carsten Kissmeyer.

Bestyrelsen holder forretningsudvalgsmøde, men ikke før søndag. Inden da skal alle fakta på ordet, så bestyrelsen ved hvilke muligheder der er.