Optiker giver 36 hjemløse gratis briller

Onsdag fik brugerne af varmestuen i Herning et helt nyt syn på livet. De fik nemlig en gratis synstest, og 36 af dem fik efterfølgende gratis briller.

Keld Eriksen er en af de 36 brugere af varmestuen i Herning, som nu får et par gratis briller.
Keld Eriksen er en af de 36 brugere af varmestuen i Herning, som nu får et par gratis briller.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Keld Eriksen fra Herning var en af de daglige brugere af Blå Kors varmestue i Herning, som i dag fik mulighed for at få en gratis synstest og et par gratis briller.  

- Når jeg kører bil og det bliver mørkt, så er det som om, det hele bliver blændet for mig. Så jeg går ud fra, at jeg skal have nogle briller i dag, griner han inden synstesten. 

Det er Skjold Optik fra Odder, der har startet et permanent samarbejde med Blå Kors, hvor de besøger tre-fire af deres varmestuer i hele landet om året. I optikerbutikken har de et koncept, hvor man kan leje et par briller i stedet for at købe. Når lejeaftalen er slut, står butikken derfor med en masse brugte brillestel.

- For det første synes vi ikke, at brillerne skal gå til spilde. Og så vil vi gerne gøre noget godt for nogle mennesker, som har brug for det, siger indehaver af Skjold Optik, Peter Skjold. 

Stort behov for gratis briller

Keld Eriksen var en ud af 38, der i dag fik tjekket øjnene. Af dem havde 35 udover ham selv behov for briller.

- Vi finder jo virkelig mange, som har brug for briller, og som er stæreblinde, som vi så kan hjælpe. Det er meget få gange, vi har sendt nogen ud igen, som ikke havde brug for briller, konstaterer Sofie Dalsgaard, der er medejer af Skjold Optik. 

Og hvis ikke brillerne var gratis, så ville de fleste gå fra synstesten uden at kunne få briller. 

- Jeg hørte nogen sige, at der var nogle briller, der gik i stykker for et par år siden, men økonomien var bare ikke til at få købt nogle nye. Og så går man jo uden briller, selvom man godt ved, at man har brug for det, siger Jørgen Engholm Andersen, der er leder af Blå Kors Varmestue i Herning. 

Keld Eriksen havde håbet at få sine briller med hjem i dag, men der går dog lige 14 dage, før brillerne er klar. 

- Det var dejligt at få at vide, hvordan øjnene er. Jeg glæder mig til at få mine briller. Men 14 dage det er lang tid. De kunne godt have været lidt hurtigere, griner han. 

Udover at dele gratis briller ud, opdagede optikerne også en enkelt øjensygdom, der nu skal undersøges nærmere.