Opstiller beredskab efter rengøringsfirma lukker

Tom's Rengørring har meddelt Viborg Kommune, at firmaet er lukket og er stoppet med at udføre pleje og rengøring. Kommunen har nu opstillet et beredskab. (Arkivfoto).

300615tom1.jpg

Firmaet Tom's Rengøring er gået i betalingsstandsning, og det vil berøre mere end 500 borgere i Viborg Kommune. Derfor har kommunen nu opstillet et beredskab.

- Det gør vi, fordi vi står med en masse borgere, som skal have nogle ydelser, som de har lovning på og er bevilliget. Vi har 56 borgere, som skal have hjælp til personlig pleje. Der har vi lavet en ordning, hvor kommunens personale kører ud, og tager sig af det, siger Lis Kaastrup, der er Sundheds- og Omsorgschef i Viborg Kommune.

Udover de 56 borgere, der får personlig pleje, modtager omkring 500 praktisk hjælp af Tom's Rengøring.

- Dem er vi ved at ringe rundt til. De bliver kontrakt, og får mulighed for at vælge en kommunal- eller en privat løsning, siger Lis Kaastrup.

Skoler og institutioner også ramt

Betalingsstandsningen har også betydning for de 35 skoler og institutioner, som Tom's Rengøring overtog ansvaret for sidst i november, da Absolut Rengøring gik konkurs.

Tom's Rengøring står for rengøringen på skolerne og institutionerne frem til den 1. august. Derfor arbejder Viborg kommune også på at finde en løsning her, så der skal blive gjort rent på skolerne og institutionerne de næste to måneder.