Oprykningen ændrer intet: Vi skal stadig udvikle talenter

Lemvig-Thyborøns unge spillere fra årgang 98 overraskede klubbens ledelse, der ikke havde regnet med oprykning i år.

Det var egentlig ikke planen, men nu er det en realitet: Lemvig-Thyborøn Håndbold spillede sig onsdag aften op i håndboldligaen efter en sejr over Randers.

Vi er stadig en talentudviklingsklub, siger Lars Broe fra Lemvig-Thyborøn.

Oprykningen blev fejret med en stor fest, og her dagen derpå forsøger klubbens ledelse så at lægge en plan for fremtiden.

For lige så glade de er for oprykningen, lige så overraskede er de.

- Da vi startede ud før sæsonen, havde vi et håb om at komme i top tre, så vi fik de sjove kampe. Men vi regnede ikke med, at det skulle ende med oprykning til ligaen. Vi har et meget, meget, meget ungt hold. Størstedelen af dem er årgang 98, så det er nogle helt uprøvede kræfter mange af dem, siger Lars Broe, sportschef i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Han understreger, at oprykningen ikke får klubben til at ruste voldsomt op og hente flere dyre profiler. Der kan blive tale om at hente en eller to spillere med ligaerfaring, men strategien bliver ikke lagt om.

- Vi er stadigvæk en talentudviklingsklub, og de drenge, der har spillet os op, er også dem, der kommer til at danne basen for den kommende sæson, siger Lars Broe.

Han fortæller, at det på nogen måder bliver billigere for klubben at spille i ligaen end i 1. division. Det skyldes, at der i ligaen er færre østdanske hold og dermed færre ture over Storebælt.

Spørger man Lars Broe til den sportslige målsætning for næste sæson, er svaret klart.

- Vores absolutte succeskriterie bliver at udgå den direkte nedrykning.