Oprykning til Superligaen kan ændre Viborgs budget med 15-18 millioner

Søndag kan Viborg FF spille sig i Superligaen. Sker det, vil det betyde store, økonomiske ændringer i klubben.

Steffen Højer under den første kamp mod Hobro.
Steffen Højer under den første kamp mod Hobro.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Målsætningen for fodboldklubben Viborg FF står og falder med resultatet af søndagens kamp mod Hobro. Sådan beskriver både direktør, cheftræner og anfører det i klubben.

Klubben skal forsøge at vende et 1-0-nederlag fra første opgør i Hobro, og sker det, kommer det til at få stor økonomisk betydning for de grønblussede.

- For sådan en størrelse som os ligger et Superligabudget på omkring 40 millioner kroner. Så det er en forskel for os på 15-18 millioner kroner, om det hedder 1. Division eller Superliga. Så det er klart, at økonomisk har det en rigtig stor betydning, siger Morten Jensen, der er direktør i Viborg FF.

Viser det sig, at Viborg ikke kan vende nederlaget fra første oprykningskamp mod Hobro, så misser holdet målsætningen om oprykning.

Cheftræner: Selvfølgelig er der nerver på

Mens det for direktør Morten Jensen kan betyde økonomi i en helt anden størrelse, så kan det for cheftræneren Steffen Højer også have stor betydning, om det hedder Superliga eller en sæson mere i 1. Division.

- Jeg glæder mig helt vildt. Prøv at hør: Selvfølgelig er der nerver på, men nerver er godt. Nerver er med til, at man præsterer alt det, man kan. Men at blive rigtig nervøs i forhold til at hele verden vælter, det er der ingen, der er her. Det handler om at komme ud og opnå noget – nemlig en oprykning, siger Steffen Højer.

Også anføreren i klubben, Jeppe Grønning, ser frem til kampen.

- Vi glæder os rigtig meget. Det er vores sæsonmål. Den kulisse, jeg forventer, der kommer i morgen, er også noget, der er rigtig fedt at spille for. Det giver lidt ekstra, siger han.

Vil betyde noget for byen

Hvis det ender med, at champagnen kan åbnes, fordi Viborg FF er rykket op i Superligaen, vil det få betydning for flere end bare dem, der er ansat i klubben.

Det slår Steffen Højer fast.

- Det betyder rigtig meget for alle. En ting er alle os, der er herude. Det er det, vi lever og ånder for. Det gør vi hver dag. En anden ting er for alle tilhængerne. Det er klart, at vi føler langt hen ad vejen, at vi er en Superligaklub. Det er vi ikke, men vi kæmper for at være det. For hele byen er det vigtigt.

Kampen spilles i Viborg søndag klokken 18.00.

0:21
Morten Jensen, direktør i Viborg FF, fortæller om den mulige oprykning.