Oprørere vandt plads

Murermester blev tirsdag aften valgt som bestyrelsesmedlem i Sparbank. Skal repræsentere vrede bank-aktionærer.

For første gang i bankens historie var der tirsdag aften kampvalg til bestyrelsen i Sparbank i Skive. En gruppe af vrede aktionærer havde opstillet deres egen kandidat, murermester Bent Sørensen - og han blev valgt.

- Jeg er glad for udfaldet og siger tak for alle de fuldmagts-stemmer, jeg har fået og til generalforsamlingen for alle de stemmer, jeg har fået der. Jeg siger mange tak til dem alle sammen, sagde Bent Sørensen efter valget.

Utilfredse med gyldent håndtryk

Oprørerne er stærkt utilfredse med de "alt for mange letsindige udlån" og et gyldent håndtryk på 12,7 millioner til den tidligere direktør. Og det var der så mange andre aktionærer, der åbenbart også var, at det altså lykkedes at få valgt oprørenes egen kandidat til bestyrelsen.

- Det er første gang det er sket, at en ude fra er blevet valgt ind i bestyrelsen, hvor det ikke har været bestyrelsens valg af repræsentant. Så alene det er en stor sejr for os, siger Poul Møller Hansen fra gruppen af vrede aktionærer.

Velbesøgt

Generalforsamlingen i Sparbank var yderst velbesøgt. Hele 1600 havde valgt at møde op til den historiske generalforsamling. Det er 500 mere, end der plejer at komme.

- Jeg synes da, det klæder en generalforsamling at der sker et eller andet. Der er mange kedelige generalforsamlinger. Jeg synes, der var lidt krydderi på i aften og det synes jeg er dejligt, siger Poul Møller Hansen.

Se indslag fra generalforsamlingen her: