Opmærksom borgers anmeldelse førte til fire fængslinger

Søndag eftermiddag opdagede en borger noget mistænkelig aktivitet i et sommerhusområde ved Ans. Natten til mandag kunne politiet anholde fire tyve.

politi.jpg

Torsdag eftermiddag ringede en opmærksom borger til politiet med en anmeldelse om mistænkelig aktivitet ved et sommerhus i Ans. I løbet af kort tid var politiets specialsektion, Den Mobile Tyverigruppe, på stedet.

Politiet var dog nødt til at vente hele natten tæt ved sommerhuset. Her holdt de øje med, hvilken aktivitet, der var i sommerhuset. 

Specialsektionen kunne se, at der var fire mænd inde i huset. Om aftenen kørte de væk i to lejebiler. Derfra var politiet nødt til at vente på, at mændene vendte tilbage til sommerhuset. 

Først kl. 5.30 den følgende morgen kom den ene bil retur med et bagagerum fyldt med tyvekoster. De to mænd i bilen bar kosterne ind i et anneks, hvorefter de lagde sig til at sove. 

- Vores folk på stedet er trætte og kolde efter en hel nats observation, men da de ser, at de to mænd har favnen fuld af koster, kommer pulsen op igen. De ved, at de har fået bid, og det kribler i dem for at få fat i de mistænkte. Men de mangler den sidste bil med de to andre mistænkte, så de bliver på deres observationsposter og venter på det rigtige øjeblik, fortæller Poul Fink, der er leder af efterforskningsafdelingens specialsektion, som den mobile tyverigruppe hører under.

Halvanden time efter kommer den anden lejebil tilbage også med bilen fyldt af tyvekoster. 

- Da alle mistænkte og koster er samlet på adressen, er det tid at slå til. Det er det øjeblik, de har ventet på hele natten. De tilkalder forstærkning i form af tre hundeførere, som hjælper med at omringe og bevogte huset. Da de banker på døren, er mændene i huset godt klar over, hvad klokken har slået, og de har ikke lyst til at lade sig anholde. Der opstår derfor lidt tumult, og nogle af dem forsøger at stikke af gennem et vindue. Men vi har overtaget på situationen og får hurtigt lagt dem i håndjern, forklarer Poul Fink videre. 

Tak til den opmærksomme

I annekset på sommerhuset fandt politiet tyvekoster nok til at fylde en hel trailer, og tyvekosterne er ikke kun fra i nat. 

Foruden et større antal airbags, rat og infocentre fra BMW-biler fandt politiet cykler, våddragter, vin og en drone. Nogle af BMW-delene blev stjålet fra private biler i Silkeborg-området natten til fredag. Politiet er fortsat i gang med at fastslå, hvor de øvrige koster stammer fra.

De fire mænd blev fremstillet i grundlovsforhør mandag, hvor anklagemyndighedens ønske om en varetægtsfængsling blev imødekommet. 

De fire mænd var formentlig ikke blevet fanget uden den opmærksomme borgers anmeldelse. 

- Vi skylder anmelderen stor ros for dennes opmærksomhed og hjælpsomhed. Aktionen lykkes kun, fordi borgeren har haft øjnene med sig og orienteret politiet med det samme. I forbifarten huskede borgeren endda at notere bilens registreringsnummer, så vi havde med det samme noget at gå efter. Den her sag er et rigtig godt eksempel på, hvad samarbejdet mellem borgere og politi kan føre til, afslutter Poul Fink.