Opgiver anke: Idrætsklubber lukker

Badmintonklub og squashklub må lukke efter dom om snyd med tilskud, skriver de i en pressemeddelelse.

140314_Oesterild.jpg

De tre idrætsforeninger i Østerild, der i februar blev dømt til at betale i alt 400.000 kroner tilbage til Thisted Kommune, har besluttet ikke at anke dommen til landsretten.

Og sagen vil nu få fatale konsekvenser for to af klubberne.

- Konsekvensen af dommen er, at Østerild Badmintonklub og Østerild Squashklub lukker, da disse klubber ikke har mulighed for at tilbagebetale de skydige beløb, skriver de tre klubber i en pressemeddelelse.

Klubberne skriver samtidig, at Østerild Motionsklub vil blive forsøgt ført videre.

De tre foreninger har hele tiden fastholdt, at de har været i god tro, og at der ikke har været tale om et bevidst forsøg på at snyde kommunekassen til at udbetale for meget i tilskud.

- Et afgørende element i hele sagen har været klubbernes mundtlige aftaler med en tidligere fritidschef hos Thisted Kommune, står der i pressemeddelelsen.

Når de tre klubber alligevel opgiver at anke til landsretten, skyldes det, at de vil undgå "et langt forløb forbundet med store omkostninger, både økonomisk og menneskeligt".

Formanden for Thisteds børne og familieudvalg, Poul Hvass (C) siger til TV MIDTVEST, at kommunen gerne vil være med til at finde en løsning, så motionsklubben kan overleve. Han siger i øvrigt, at aktiviteterne i de to klubber, der nu lukker, formentlig fortsætter under motionsklubben.