Opdateret: Sigtet for overgreb mod børn

En 64-årig mand fra Grønbæk ved Ans er sigtet for at have krænket flere børn seksuelt.

retten_i_viborg5.jpg

Mandag gik retssagen i gang mod en 64-årig mand fra Grønbæk ved Ans. Han er sigtet for blandt andet at have dyrket oral- og analsex med børn i alderen 13 til 17 år. Der har været tale om krænkelser af både piger og drenge.

Manden selv nægter sig skyldig og forklarede mandag i retten, at han mener, børnene vil hævne sig på ham og derfor har anklaget ham for overgrebene.

Afhøringer for lukkede døre

Under mandagens retsmøde blev to af børnene afhørt bag lukkede døre. Ifølge reporter Christian Moselund Aaby var de krænkede stadig meget berørte af situationen. En af drengene, der angiveligt skulle være udsat for fuldbyrdet voldtægt, havde tårer i øjnene, før han skulle ind og afgive sin forklaring og sagde til sin far, at han ikke havde lyst til at tale i retten.

Det var forventet, at dommen skulle falde i løbet af denne uge, men efter sagen blev genoptaget tirsdag, endte den med at blive udskudt indtil begyndelsen af juni.

Anklageren, Jens Laurberg, vil nemlig have skærpet strafferammen, fordi den 64-årige har brugt sin fysiske overlegenhed til at begå overgreb mod børnene. Men da dette krav blev fremstillet i retten tirsdag, forlange forsvareren betænkningstid til at forberede sagen.

Sagen genoptages derfor den 6. juni.