OPDATERET: Kup på vej i Ringkøbing-Skjern

Der er muligvis et borgmesterkup på vej i Ringkøbing-Skjern Kommune. Iver Enevoldsen har mistet det absolutte flertal, og oppositionen ser nu en mulighed for at vælte ham ved at lave bred aftale.

*******OPDATERET KLOKKEN 16.28

Ifølge Socialdemokraternes Karsten Sørensen er de samarbejdene partier i gang med at køre Kristendendemokraternes Kristian Andersen i position som den nye borgmester i Ringkøbing Skjern Kommune.

Oppositionen har inviteret samtlige nye medlemmer til et møde kl. 22 i aften, og her vil der blive taget stilling til, hvor vidt Kristian Andersen kan overtage borgmesterposten fra Iver Enevoldsen.

*******

Ifølge TV Midtvests udsendte reporter er der i øjeblikket forhandlinger i gang hos Venstres opposition i Ringkøbing Skjern Kommune. De skal tale med Dansk Folkeparti, og ifølge oppositionens udsagn er man optimistiske omkring muligheden for at finde en ny borgmester.

Ifølge oppositionen er der tre mulige nye borgmestre. Hvem disse er, er endnu ikke kommet på tale.

Venstre går tilbage

Baggrunden for, at Iver Enevoldsen kan væltes er, at Venstre ikke formåede at få det absolutte flertal i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det kan måske komme til at koster den siddende borgmester dyrt.

Der er 29 mandater i byrådet, og de fordeler sig således:

Socialistisk Folkeparti 3, Fjordlisten 1, Kristendemokraterne 3, Dansk Folkeparti 2, Socialdemokraterne 6, Venstre 14.

Det kan dermed lykkes at vælte den siddende borgmester, hvis alle andre partier end Venstre går sammen om at samle 15 mandater.

DF skal overtales

- Vi vil gerne bringe flere i spil om borgmesterposten. Det kan være én af vores egne, men det kan også være, at Venstre kan stille med en ny borgmester, siger Karsten Sørensen, Socialdemokraterne, til TV Midtvest.

Iver Enevoldsen siger, at han foretrækker en bred konstituering, samtidig med at han regner med, at Dansk Folkeparti ikke løber fra det valgforbund, som de to partier har indgået.

- I den aftale, vi har lavet, står, at Dansk Folkeparti bakker mig op som borgmester, siger Iver Enevoldsen til Jyllands-Posten.