Op mod 400 flygtninge til Mors

Asylcenter Vesthimmerland skal stå for driften af det nye flygtningecenter på Mors. Borgmesteren regner med, at centret vil betyde cirka 30 nye arbejdspladser.

041115FunktionaerboligMors.jpg

Morsø Kommune har nu sat tal på, hvor mange flygtninge kommunen regner med at modtage i den nærmeste fremtid

Det drejer sig om op mod 400 asylansøgere, der vil komme til Limfjordsøen i løbet af november og december, oplyser borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i en pressemeddelelse.

Asylcenter Vesthimmerland skal stå for driften af det nye flygtningecenter, der får til huse på flere forskellige adresser på øen. Man undersøger blandt andet muligheden for at placere flygtningene i den tidligere Rovvig Efterskole, ledige lokaler på Nykøbing Sygehus og funktionærboliger ved sygehuset.

Hans Ejner Bertelsen understreger, at der i kommunalbestyrelsen er opbakning til, at Mors påtager sig "den samfundsmæssige forpligtelse".

- Udover at vi løfter et medmenneskeligt ansvar, er det kommunalbestyrelsens vurdering, at Mors vil få god gavn af den aktivitet, som dette værtskab giver. Konkret skaber asylcentret på Mors cirka 30 nye arbejdspladser, siger borgmesteren.

Han peger på, at der blandt andet bliver behov for sygeplejersker, servicemedarbejdere og undervisere, og dertil kommer, at der formentlig også bliver opgaver til lokale håndværkere, ligesom asylansøgerne vil skabe omsætning i de lokale butikker.

Hans Ejer Bertelsen understreger også, at aftalen ikke vil koste kommunen noget, idet finansieringen sker via statslige midler.

Morsø Kommune holder i samarbejde med Udlændingestyrelsen og Asylcenter Vesthimmerland borgermøde om sagen den 25. november.