Onuachu-hattrick sikrer FCM sejr efter cheftrænerskifte

FC Midtjylland slog FC Nordsjælland 4-1 i den første kamp efter Jess Thorups exit. Paul Onuachu scorede tre.

FC Midtjylland slog FC Nordsjælland 4-1 i Farum.

Med ny cheftræner lykkedes det lørdag FC Midtjylland at holde fast i førstepladsen i Superligaen i fodbold med en 4-1-sejr i Farum over FC Nordsjælland.

Det var det forsvarende mesterholds første kamp, siden cheftræner Jess Thorup skiftede til belgiske KAA Gent, og U19-træner Kenneth Andersen overtog tøjlerne på førsteholdet.

I sin debut kunne han se en livlig kamp, som især åbnede sig op efter pausen, hvor FCN udlignede, før FCM-angriber Paul Onuachu nettede for anden og tredje gang i opgøret og fuldendte et hattrick.

Den store frontmands første mål faldt før pausen, da Gustav Wikheim viste god fart på sin venstrekant og driblede fra banens midte og ned til feltet, inden han afsluttede godt.

FCN-målmand Nicolai Larsen reddede, men Onuachu var hurtigt over returen og prikkede bolden i mål.

Målrig anden halvleg

Efter en lidt chancefattig første halvleg kunne kampen så småt have været afgjort straks inde i anden halvleg efter et stolpeskud og en stor hovedstødschance - ved Onuachu - til FCM.

Men det 50. minut udlignede FCN på et mål lige efter fodboldens ABC.

Mi

dtbanekreatøren Mikkel Rygaard splittede forsvaret med en vinklet stikning indenom, venstrewingen Jonathan Amon spillede på tværs, og angriber Godsway Donyoh skulle blot støde bolden i mål.

Jublen Right to Dream Park nåede dog dårligt at klinge af, før FCM gentog mesterstykket i den anden ende.

Højrekanten Awer Mabil skar ned langs siden og klaskede bolden ind midt i feltet, hvorfra Onuachu flugtede den i nettet til 2-1 efter 53 minutter.

1:47
Vi fulgte den nye cheftræner på sidelinjen i debutkampen. Se indslaget lige her.

Derefter havde gæsterne en god mulighed for at komme på 3-1, før Mikkel Rygaard sendte et direkte frispark tæt forbi mål. Men derudover kom hjemmeholdet generelt til for få afslutninger.

12 minutter før tid satte Paul Onuachu så punktum, da han et par meter fra kanten af feltet flot drejede bolden uden for Nicolai Larsens rækkevidde.

I det 85. minut gjorde Evander ham kunststykket efter.

I næste runde skal topholdet hjemme i Herning møde Brøndby, mens rækkens nummer otte, FCN, skal holde liv i bestræbelserne på at nå op i top-6 i en svær udekamp hos Horsens.